Balık çocuğun astım olma riskini azaltıyor
Yapılan bir araştırmaya göre, hamilelik esnasında tüketilen balık, çocuğun ilerde astım ve alerjik hastalıklara yakalanma riskini azaltıyor.

Danimarka Devlet Serum Enstitüsü tarafından yapılan araştırmaya göre, hamilelik esnasında tüketilen balık, çocuğun ilerde astım ve alerjik hastalıklara yakalanma riskini azaltıyor. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Devlet Serum Enstitüsü'nden Profesör Sjurdur Frodi Olsen, "Hamileliği esnasında balık tüketen annelerin çocuklarının 7 yaşına kadar astım ve alerjik hastalıklara yakalanma riski, balık tüketmeyen annelerin çocuklarına göre yüzde 30 daha az." dedi.Bazı annelerin civa içerdiğini duydukları için balık yemekten çekindiklerini belirten Dr. Frodi Olsen, söz konucu civanın sadece kılıç balığı gibi yırtıcı diye tabir edilen balıklarda olduğunu, balıkların büyük bir çoğunluğunun bu açıdan herhangi bir sakıncası olmadığını söyledi. Sjurdur Frodi Olsen ayrıca, "Özellikle hamile kadınlar için faydalı olan Omega 3 genellikle yağlı balıklarda bulunuyor. Bununla birlikte Monina balığı gibi yağsız balıkları tercih ediyorsanız onların da birçok faydası var." dedi. Söz konusu araştırma Danimarka'da 1996 ile 2003 yılları arasında hamile olan 70 binden fazla annenin katılımıyla gerçekleştirildi. Annelerin hamilelik esnasında tükettikleri gıdalar ve çocuklarının 7 yaşına gelene kadar karşılaştıkları hastalıklar takip edildi. zaman.com.tr
YORUM EKLE
1
Kemik erimesine lahana önerisi
2
Siyah ve yeşil çay ithalatında yeni dönem
3
Et ve et ürünlerinde yeni dönem
4
Ebk'dan satış mağazalarına sıkı denetim
5
Akdeniz'in su ürünleri ihracatı yüzde 33 arttı
6
Ekmek israfına karşı makarna tüketin
7
En önemli unsur halkın sağlığı
8
Yerel zincirler bir kez daha buluşuyor
9
2025 ihracat hedefi 3 milyar dolar
10
Fark ödemelerine son başvuru tarihi uzatıldı
SON DAKİKA HABERLERİ
ANKETTüm Anketler
NAMAZ VAKİTLERİ

İMSAK
06:49

GÜNEŞ
08:21

ÖĞLE
13:10

İKİNDİ
15:29

AKŞAM
17:49

YATSI
19:16
SIRADAKİ HABER