Ayva, boğaz, akciğer, kalp, mide, göz, bağırsak ve ağız rahatsızlıkları tedavisinde kullanılır. Ayvanın soğuk algınlığına da iyi geldiği bilinmektedir.
Neden ayva yemeliyiz?
1. Damar sertliğini önler.
2. Karaciğer tembelliğine karşı etkilidir.
3. Ayva şurubu ishali önler.
4. Tansiyonu düşürür.
5. Safrayı tedavi eder.
6. Bronşit, verem ve öksürüğe karşı etkilidir. Çekirdekleri kaynatılıp suyu içilirse göğsü yumuşatır.
7. Ayva çekirdeklerinden yapılan merhem dudak ve göğüs çatlaklarının tedavisinde kullanılır.
8. Ayva çiçeği de baş ağrısına, kalbe ve beyne çok iyi gelir.
Ayvayı nasıl pişirmeliyiz?
Ayva çiğ yenilmesi önerilmeyen ve genellikle reçeli, kompostosu, tatlısı yapılan bir meyvedir. Ayvanın çekirdeklerini ayırmak isterseniz bir kaşık kullanabilirsiniz. Ayvayı pişirirken renginin kırmızı olması için çıkardığınız çekirdekleri ayvaları kaynattığınızın suyun içine atabilirsiniz.
Ayvalar tarifinize başlamadan önce bekletilecekse limon suyu ile ovmanızda fayda vardır. Bu sayede kararmalarını engellemiş olursunuz.
milliyet.com.tr
Ayvayı yemeden "ayva" yiyin!
Ayva çok eski çağlarda keşfedilmiş bir meyvedir. Romalılar baldan parfüme kadar pek çok şeyde ayvayı kullanmıştır.
YORUM EKLE
1
Katkılı ekmek satana 12 bin TL ceza yolda
2
Tarımsal işbirliği havuzuna Filistin de giriyor
3
Efeler'in sütü Ak Gıda ile pazara ulaşacak
4
Bu üç tarım ürününde ucuzluk zor!
5
İhracatçının rekolte tahmini 643 bin ton
6
Hijyen Yönetmeliği yayınlandı
7
Perakendeci de "Ramazan'da zam yok" dedi
8
Yetersiz beslenenin davranışı bozuluyor!
9
Ramazan öncesi "sokaktan alışveriş" uyarısı
10
Üzümün faydaları duyanları şaşırtıyor
SON DAKİKA HABERLERİ
ANKETTüm Anketler
NAMAZ VAKİTLERİ
İMSAK
06:24
GÜNEŞ
07:54
ÖĞLE
12:55
İKİNDİ
15:24
AKŞAM
17:47
YATSI
19:11