İtalya ve Avustralya'dan bilim adamları, 11 yıl boyunca Avrupa'da 22 bin 295 kişinin sağlık durumu ve beslenme alışkanlığına ilişkin verileri inceledi. Bilim adamları, katılımcıların beslenme alışkanlığına 1'den 10'a kadar puan verdi.
6'nın üzerinde puan alanların Akdeniz tipi beslenme alışkanlığına sahip olduğu, nişastalı ve şekerli yicecekleri az tükettiği görüldü. Bu kişilerde diyabet riskinin yüzde 12 az olduğu belirtildi.
3 ve daha az puan alanların ise nişastalı ve şekerli yiyeceklerle beslendiği ve diyabet riskinin yüzde 21 fazla olduğu vurgulandı.
Akdeniz tipi beslenme, tahıllar, sebze, meyve, kurubaklagiller, süt ve süt ürünlerinden oluşuyor. Haftada bir iki kez balık, tavuk, yumurta öneriliyor. Bu tip beslenmede kırmızı ete ayda bir iki kez yer veriliyor. Yemeklerde yağ olarak ise zeytinyağı kullanılıyor. Araştırma, "Diabetologia" dergisinde yayımlandı.
Akdeniz tipi beslenme şeker riskini azaltıyor
Tahıllar, sebze, meyve, kurubaklagiller, süt ve süt ürünlerinden oluşan Akdeniz tipi beslenme, şeker riskiniz azaltıyor.
YORUM EKLE
1
Cimin üzümü tezgâhta yerini aldı
2
Şimdi domates yeme zamanı
3
Fındık yok olma tehlikesi ile karşı karşıya
4
Brokoli eklem rahatsızlıklarını yavaşlatıyor
5
Soya sosu ile yemekler daha lezzetli
6
Erzurumda bulgurlar kazanlara girdi
7
Tarladan sofraya İsotun öyküsü
8
Efsane Başkan geri döndü
9
Ziraat fakültesinde örnek uygulama
10
Çocuklarda obezite alarm verici düzeyde
SON DAKİKA HABERLERİ
ANKETTüm Anketler
NAMAZ VAKİTLERİ
İMSAK
06:23
GÜNEŞ
07:53
ÖĞLE
12:55
İKİNDİ
15:25
AKŞAM
17:48
YATSI
19:12