Lokumun tekniğine uygun ve hijyenik şekilde üretilmesi, hazırlanması, işlenmesi, muhafaza edilmesi, depolanması, taşınması ve piyasaya arzına ilişkin özellikler belirlendi.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından hazırlanan Türk Gıda Kodeksi Lokum Tebliği, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
Tebliğ, sade, çeşnili, aromalı, sultan, sucuk tipi ve kaymaklı lokuma yönelik standartları içeriyor.
Buna göre, lokum, tanımında belirtilen çeşide has tat ve kokuda olacak ve yabancı tat ve koku içermeyecek. Lokum, çiğ nişasta tadında olamayacak.
Elastiki yapıda ve dokusu ağızda yumuşak ve kaygan olarak hissedilmesi gereken lokumun üzerinde veya içinde yabancı madde bulunamayacak.
Gıda işletmecilerinin 1 Eylül 2014'e kadar belirtilen düzenlemelere uyması gerekiyor.
Lokuma da standart geldi
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından hazırlanan Türk Gıda Kodeksi Lokum Tebliği, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
YORUM EKLE
1
Narenciyede yeni umut Uzak Doğu pazarı
2
Yumurtada soğuk zincir şartı kalkıyor
3
Yudum iki "altın ambalaj" ödülü aldı
4
Bayram öncesi ete "zam" önlemi
5
Mucize yeşillik maydanoz
6
Karadut suyu ile yenilenin
7
Lezzetin diğer adı zencefil!
8
DTO Başkanı Kalkavan'dan skandal sözler
9
İthalat lobisi "et zammını" körüklüyor
10
Karadeniz'de hamsi yüzünü gösterdi
SON DAKİKA HABERLERİ
ANKETTüm Anketler
NAMAZ VAKİTLERİ
İMSAK
06:23
GÜNEŞ
07:53
ÖĞLE
12:55
İKİNDİ
15:25
AKŞAM
17:48
YATSI
19:12