Selami Türkoğlu
02
Mayıs 2016
Fatih Yağcı: Şaheser gibi lezzetlerle dolu
Mahalli yemeklerin çıkışı da, Amasya'daki sosyal hayatı çok iyi anlatır. Kanaati öğretir; o anda evde ne varsa onlardan bir yemek hazırlanır ve sofra kurulur. Amaseia Mutfağı ismiyle yalı boyunda açılan ve ağırlıklı olarak Amasya...
RÖPORTAJI OKU28
Mar 2014
Turan Bozkan: Baklavaya lezzet veren mucize
Sultanların tatlısı, tatlıların sultanı olarak bilinen Türk baklavasına o eşsiz lezzeti veren hammaddeyi merak etmişsinizdir. Un, şerbet, fıstık ve ustalık elbette önemli unsurlar. Ancak, baklavayı baklava yapan en önemli ayrıntı kullanılan...
RÖPORTAJI OKU11
Mar 2014
Prof. Dr. Arif Bilgin: Osmanlı mutfağına sıradışı benzetme
Padişah ve hanedan halkının yaşadığı yer olan saray mutfağının Osmanlı mutfak kültürünün zirvesini teşkil ettiğini belirten Prof. Dr. Arif Bilgin, 'Osmanlı mutfağı hem doğunun, hem de batının birikimini kullanabilmiş çok kaliteli...
RÖPORTAJI OKU27
Şub 2014
Şeref Avcı: Lezzetin merkezi: Şeref Büryan
Fatih Kadınlar Pazarı'na yolu düşenler bilir. Tarihi Bozdoğan Kemeri'nin hemen yanında, büryan ve perde pilavının en iddialı merkezlerindenlezzet tutkunlarının uğrak yeri Şeref Büryan Salonu'na mutlaka uğramalısınız. Anadolu'nun...
RÖPORTAJI OKU05
Ara 2013
Abdullah Korun: Abdullah Korun ile lezzet yolculuğu
Hacı Abdullah lokantası, 1888 yılında Sultan 2. Abdülhamit Han'ın talimatıyla açılan bir lokanta. Ahilik ve lonca gelenekleriyle hayatını sürdüren müessesede ustadan çırağa devir geleneği devam ediyor… Hacı Abdullah'ın 3. kuşak...
RÖPORTAJI OKU