02
Mayıs 2016
Fatih Yağcı: Şaheser gibi lezzetlerle dolu

Mahalli yemeklerin çıkışı da, Amasya'daki sosyal hayatı çok iyi anlatır. Kanaati öğretir; o anda evde ne varsa onlardan bir yemek hazırlanır ve sofra kurulur. Amaseia Mutfağı ismiyle yalı boyunda açılan ve ağırlıklı olarak Amasya...

RÖPORTAJI OKU
28
Mar 2014
Turan Bozkan: Baklavaya lezzet veren mucize

Sultanların tatlısı, tatlıların sultanı olarak bilinen Türk baklavasına o eşsiz lezzeti veren hammaddeyi merak etmişsinizdir. Un, şerbet, fıstık ve ustalık elbette önemli unsurlar. Ancak, baklavayı baklava yapan en önemli ayrıntı kullanılan...

RÖPORTAJI OKU
11
Mar 2014
Prof. Dr. Arif Bilgin: Osmanlı mutfağına sıradışı benzetme

Padişah ve hanedan halkının yaşadığı yer olan saray mutfağının Osmanlı mutfak kültürünün zirvesini teşkil ettiğini belirten Prof. Dr. Arif Bilgin, 'Osmanlı mutfağı hem doğunun, hem de batının birikimini kullanabilmiş çok kaliteli...

RÖPORTAJI OKU
27
Şub 2014
Şeref Avcı: Lezzetin merkezi: Şeref Büryan

Fatih Kadınlar Pazarı'na yolu düşenler bilir. Tarihi Bozdoğan Kemeri'nin hemen yanında, büryan ve perde pilavının en iddialı merkezlerindenlezzet tutkunlarının uğrak yeri Şeref Büryan Salonu'na mutlaka uğramalısınız. Anadolu'nun...

RÖPORTAJI OKU
05
Ara 2013
Abdullah Korun: Abdullah Korun ile lezzet yolculuğu

Hacı Abdullah lokantası, 1888 yılında Sultan 2. Abdülhamit Han'ın talimatıyla açılan bir lokanta. Ahilik ve lonca gelenekleriyle hayatını sürdüren müessesede ustadan çırağa devir geleneği devam ediyor… Hacı Abdullah'ın 3. kuşak...

RÖPORTAJI OKU

banner50

banner52