Yerel zincirler 4’üncü kez buluşuyor

Türkiye Perakendeciler Federasyonu’nun ‘Yerel Zincirler Buluşuyor’ organizasyonunun 4’üncüsü 25-26 Nisan günlerinde Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

Yerel zincirler 4’üncü kez buluşuyor
Yerel Zincirler Buluşuyor (YZB) 2012, ‘Kurumsal Yönetim’ ana teması ve ‘Yerel Birliktelikten, Küresel Markaya’ sloganıyla 25-26 Nisan günlerinde Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleşecek. Fuar ve konferans bölümünden oluşacak 2 günlük etkinliğin ana konuşmacısı Uluslararası Yönetim Stratejisi Profesörü ve rekabete bakış açısını değiştiren Mavi Okyanus Stratejisi kitabı yazarı W. Chan Kim olacak. Türkiye Perakendeciler Federasyonu (TPF) Yönetim Kurulu Başkanı Selamet Aygün, bu sene 4’üncüsü düzenlenen YZB’nin geçen yıllardaki organizasyonlardan 3 noktada ayrışacağını belirtti. Aygün, “YZB 2012 bu yıl önemli bir ticari platform olacak. Bu amaçla fuar alanını genişletiyor ve alanın yanında kuracağımız büyük çadıra alıyoruz. Böylece konferans ve fuar alanı olarak iki mekandan söz edebileceğiz. Bu sene etkinliğimize, daha fazla talebin olacağını düşünüyoruz” dedi.
“Türkiye’nin en büyük organize perakende aktörüyüz”
Yıllık ortalama yüzde 20 büyüme oranı, 14 milyar TL ciro ve yüzde 30’u aşan pazar payı ile Türkiye’nin en büyük organize perakende aktörü olduklarını ifade eden Aygün, “Kalıcı rekabet üstünlüğüne giden yolda sürdürülebilir büyüme için şimdi kurumsallaşmanın tam zamanı. Coca Cola, Evyap, Unilever, Ülker, Eczacıbaşı ve Sütaş’ın ana sponsorluğu, Hayat’ın Perakendenin Hayatı sponsorluğunu yaptığı organizasyonun; yerel zincirlerle, onlara ürün ve hizmet sunan markaların ilişkilerinin güçlendirilmesi, yerel zincirlerin sorunlarının ortaya konması ve çözüm önerilerinin geliştirilmesi hedefleniyor. Anadolu’da 13 bölge derneği PERDER’ler ve federasyonun alt komisyonlarının yoğun çalışmaları ile bu yıl çok daha iddialı olacak” dedi.
“YZB 2012’de ihracat boyutuyla da sektörde açılım sağlanacak”
Aygün; bu seneyi geçtiğimiz yıllardan farklı kılan unsurlardan birinin de etkinlikte yabancı katılımcılarının varlığının olacağını belirtti. Aygün; “Özellikle yakın coğrafyadan hem nitelik hem nicelik açısından çok sayıda katılım bekliyoruz. Komşu ülkelerden iş adamları da fuar ve konferansımızı izleyecekler. Bu da etkinliğin önemini artıracak. Organizasyon; yerelden çıkıp global hale gelecek, komşu ülkelerden potansiyel zincir market sahiplerinin gelmesi ve ihracat boyutuyla da perakende sektöründe açılım sağlanacak” diye konuştu.
Konusunda uzman çok sayıda konuşmacıyı ağırlayacak
YZB 2012’nin 1’inci gününde; Uluslararası Yatırımcılar Derneği Başkanı İzzet Karaca ‘Küresel gelişmeler, yeni stratejiler’, Alışveriş Merkezleri ve Perakendeciler Derneği Danışma Kurulu Başkanı Servet Topaloğlu ile Value Partners’da Direktör Marco Ferrara ‘İş Modeli İnovasyonu’, Akademisyen Yılmaz Pekmezcan ‘Türkiye Perakende Sektörü Aile Şirketleri Araştırması’ konuları ile yer alacak. İlk günde yer alan diğer konuşmacılar ise; ‘Model Aile Şirketi, Sanko Holding’ konusu ile Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu ve ‘Aile Şirketlerinde, Kurumsal Yönetim’ konusu ile Aile Şirketleri Danışmanı ve yazar Dr. İlhami Fındıkçı olacak.
Kadir Çöpdemir’in şovu ile başlayacak 2’nci günde yer alan konuşmacılar ise; ‘IT, Rafta Bulunurluk, Kayıp Çalıntı Sorunları ve Çözümleri’ konusu ile yerel zincir temsilcileri ve ‘Yeni Türk Ticaret Kanununun Kurumsal Yönetim İlkeleri Doğrultusunda Getirdiği Yenilikler’ konusu ile Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği Başkanı Muharrem Yılmaz olacak. Ekonomist, TV yorumcusu ve Kemerburgaz Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Emre Alkin ve İstanbul Ticaret Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Kerem Alkin ‘Türkiye ve Dünya Ekonomisinin Geleceği ve Perakende Sektörü’ konusunu tartışacaklar.
YZB Perakende Ödülleri’nin de kapsamı genişletildi
YZB bünyesinde geleneksel olarak gerçekleştirilen, sektörün başarılı kişi ve kurumlarının ödüllendirildiği ve rol model olarak sektör ilgililerine sunulduğu ‘YZB Perakende Ödülleri’ bu sene farklı kategorilerde daha geniş kitleleri kapsayacak şekilde organize ediliyor. ‘İnovasyon’ konusu ile Yıldız Holding Global Inovasyon ve Ar-Ge Grup Başkanı Bilal Moussa Kaafarani, ‘Alışveriş Davranışlarındaki Değişim’ konusu ile Nielsen Tüketici Araştırmaları Direktörü Bahadır Tomaç ve ‘Marka, Hatırda Kalıcılık, Bilinçaltı Mesajlar’ konusu ile Akademisyen, Oyuncu ve Sihirbaz Kubilay Tunçer ikinci günde yer alan diğer konuşmacılar olacak.

Anahtar Kelimeler: Gıda Vitrini, Gıda, Vitrin, Tarım, GDO, Gıda Güvenliği, Alo 174, Sağlıklı Gıda, Beslenme, Yemek, Baklava, Restoran, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Mehmet Mehdi Eker

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52