Marketlerde kuyruk devri bitiyor!

Wal-Mart, müşterilerin ürünleri cep telefonlarıyla fiyat kontrolü yaparak, kasalarda sıra beklemesini engelleyecek yeni bir sistem üzerine çalışıyor.

Marketlerde kuyruk devri bitiyor!

Dünyanın en büyük perakende devi ABD’li Wal-Mart şirketi, müşterilerin ürünleri cep telefonlarıyla fiyat kontrolü yaparak, kasalarda sıra beklemesini engelleyecek yeni bir sistem üzerine çalışıyor.

“Tara ve Git” adı verilen bu sistemin, kasalarda kuyrukların önüne geçeceği ve müşterilerine zaman kazandıracağı ifade edildi

Diğer yandan şirket, kasa çalışanlarına ödediği maaş dünya genelinde toplam 12 milyon dolar civarında.

ŞİMDİLİK ÖDEMEYE İZİN YOK
Yeni sistem müşterilere mobil cihazlar üzerinden ödeme yapmaya izin vermese de fiyatları taramak ve öğrenmek için kolaylık sağlayacak.

Bu plan Wal-Mart CFO’su Charles Holley’nin Mart ayında kişilerin kasiyere ihtiyaç duymadan fiyatları öğrenecekleri sıraları artırmak fikriyle birlikte ortaya çıktı.

Wal-Mart, Arkansas’taki mağazasında çalışanlarından mobil fiyat öğrenme sistemini denemelerini istedi.

Bu sistem henüz müşterilerine sunulmadı.

İŞÇİ MALİYETİNİ AZALTABİLİR
Perakende şirketleri son on yıldır işçi maliyetlerini azaltmak ve işlemleri hızlandırmak için fiyat kontrol sistemlerini otomatikleştirme yoluna giriyor.

Ancak bu sistemi test eden bütün şirketler deneyimlerinden memnun kalmıyor.                        

Perakende devi Albertsons ve IKEA şirketleri müşterilerinden gelen şikayetler nedeniyle bu sistemleri kullanmaya son verdiklerini açıkladı.

Pek çok müşteri, fiyatların bireysel olarak öğrenildiği sistemlerinin randımanlı çalışmamasından şikayet ediyor.
Hürriyet

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52