KİM Market indirim zincirini çoğaltacak

KİM marketler zinciri Genel Müdürü Hamit Akçay, perakende sektöründe rekabetin arttığını, önümüzdeki dönemde 'discaunt' mağazalarının sayısını 2'den 20'ye çıkartmak istediklerini bildirdi.

KİM Market indirim zincirini çoğaltacak
İstanbul dışında açılan mağazalaşma yatırımlarına da hız verdiklerini vurgulayan Akçay, son bir aydaki mağaza yatırımları ile 200 kişiye istihdam sağlayarak bin 750 çalışan sayısına ulaştıklarını belirtti. Akçay, yaptığı açıklamada, İstanbul dışında mağazalaşma yatırımlarına hız verilmesi kapsamında en son Sakarya'da mağaza açtıklarını bildirdi. Sakarya’da biri KİM pratik ve diğeri büyük hacimli olmak üzere iki yeni mağaza yatırımı yaptıklarını söyleyen Akçay, "2012 yılı ile birlikte Marmara bölgesinin dışına çıkarak Anadolu yatırımlarımıza da başlamayı planlıyoruz. Perakende sektöründeki yoğun rekabet nedeniyle Anadolu'ya yatırımı önemsiyoruz. Türkiye genelinde ve yurt dışındaki tüm yatırım fırsatlarını değerlendireceğiz" diye konuştu.

"SON BİR AYDA 200 PERSONELE İSTİHDAM SAĞLADIK"

Son bir aydaki mağaza yatırımlarıyla 200 personele istihdam sağladıklarını belirten Akçay, toplam çalışan sayısının bin 750 kişiye çıktını söyledi. Şehir merkezlerinde büyük mağaza yatırımından ziyade KİM Pratik adlı yeni markalarıyla küçük metrekarelerde çok sayıda mağaza açacaklarını açıklayan Akçay, "Şehir merkezlerindeki yoğun rekabet ve uygun mekan bulma sorunu perakende sektörünü 'discaunt' mağazacılığa yöneltti. KİM Grup olarak biz de KİM Pratik markamızla bu alanda da rekabete güçlü bir şekilde girdik. Önümüzdeki dönemde toplu açılışlarla 'discaunt' mağazalarımızın sayısını 2'den 20'ye çıkartacağız" ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52