Carrefour Türkiye'den çıkacak mı?

Türkiye'de Sabancı ile ortaklığı merak edilen Carrefour'da CEO çıkılacak ülkeler hakkında açıklamalar yaptı.

Carrefour Türkiye'den çıkacak mı?
Bir süredir Türkiye'de Sabancı Holding ile ortaklığının bitip bitmeyeceği tartışılan Carrefour'dan mesaj var. CEO George Plassat, daha fazla ülkeden çıkmalarının şu anda gündemlerinde olmadığını açıkladı. Bu da Türkiye'de devam edecekleri yolunda yorumlandı.

2012'DE DÖRT ÜLKEDEN ÇIKTI

Dünyanın en büyük ikinci zincir marketi Carrefour’un CEO’su George Plassat 2012 rakamlarını paylaştığı basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Financial Times'da yer alan habere göre Plassat, daha fazla ülkeden çıkılmasının şu anda gündemlerinde olmadığını söyledi. Carrefour'un Türkiye'de Sabancı Holding'le ortak şirketi Carrefoursa'da ortaklık yapısına dair uzun bir süredir değişim bekleniyor. Bu beklenti, Carrefour'un geçen sene Malezya, Kolombiya, Singapur ve Yunanistan’dan çıkmasıyla gündeme gelmişti.

1.2 MİLYAR EURO KÂR GETİRDİ

CEO Plassat, düşük performans gösterdikleri ülkelerden çıkmalarıyla 2012'de 1.2 milyar euro kâr elde ettiklerini açıkladı. 2011'de bu rakam 371 milyon euroydu. Plassat bundan böyle Latin Amerika ülkelerinde yatırımlara ağırlık vereceklerinin de altını çizdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52