Türkiye'nin yükselen yıldızı Konya Şeker'den yeni bir ürün daha. TOrku Süt tüketicinin beğenisine sunuldu. Konuyla ilgili yapılan açıklamada, Konya Şekerin Torku Günlük Sütünün tüketici ile buluştuğu belirtilerek, Torku Günlük Sütün üretiminde kullanılan ESL teknolojisiyle sütün sağıldığı ilk andaki lezzeti muhafaza ediliyor, tazeliği ve doğallığının yanı sıra besin değerleri de korunuyor. Torku Günlük Süt bakterilerin sütten düşük sıcaklıkta ayrılmasını mümkün kılan ve 8°Cnin altında muhafaza edildiğinde en az 21 gün raf ömrü sağlayan ESL teknolojisi ile üretiliyor. ESL teknolojisinde, geleneksel pastörizasyon işlemi yerine, mikrofiltrasyon işlemi kullanılarak, ürünün fazla ısıl işlem görmesine engel olunuyor, sütün lezzeti ve besin değeri korunuyor. Böylece Torku Günlük Süt üretildiği ilk günden, raf ömrünün sonuna kadar, lezzetini ve kalitesini geleneksel taze sütten ayırt edilemeyecek şekilde koruyor. Torku Günlük Süt, Türkiyede ilk defa günlük süt paketlerinde kullanılan geri dönüşümlü karton ambalajı ve kutu dizaynıyla da pazarda farklılaşıyor. Konya Şeker, Türkiyenin geri dönüşümlü kutuya sahip ilk çevreci günlük sütünü üretiyor. Özel kutu ambalajıyla da günlük sütler arasında farklılaşan Torku Günlük Süt, sahip olduğu büyük kapağı ile sütün daha kolay dökülmesini sağlıyor. Konya Şeker, tamamlandığında tek kampüste dünyanın en büyük Et-Süt Entegre Tesisi unvanına sahip olacak Gıda Kompleksinin Süt Fabrikasında üretime aralıksız devam ediyor. Tarım sanayi entegrasyonunda yaptığı dönüşümü hayvancılık sektörüne taşıyan Konya Şeker dünyanın en modern tesisinde, süreçlerin tek noktadan yönetildiği bir sistem ve son teknolojiyle üretim gerçekleştiriyor. Süt ve süt ürünleri kategorisinde ürün çeşitliliğini 45e çıkaran Konya Şekerin hedefi bu kategoride 100den fazla çeşit ürünü tüketici ile buluşturmak. Tohumdan tüketicinin sofrasına kadar her aşamada bizzat üretimin içinde var olduğu güvenilir gıda zincirine sahip olan Konya Şeker, hammadde tedarik sürecine yüksek önem veriyor. Gıda sektörü için gerekli girdinin üretildiği tarım sektörünün ana oyuncusu olan ve hayvacılık sektöründe de sağlam adımlarla ilerleyen Konya Şeker, üreticiden aldığı hammaddenin kontrolünü tohumdan çatala kadar yapıyor. Üreticinin mamülünü katma değerli hala getirerek tüketicinin güvenle tüketeceği ürünlere dönüştürüyor denildi.
iha.com.tr
Torku günlük süt çıktı
Konya Şeker, süt ve süt ürünleri pazarındaki ürün çeşitliliğini artırmaya devam ediyor.
YORUM EKLE
1
Soğuklar başladı, şimdi sahlep zamanı
2
Pancar yemek için 5 sebep!
3
Neden fazla turunçgil tüketmeliyiz?
4
Güvenilir gıdaya "Geleneksel Pazar"la ulaşılacak
5
Yediğimiz ekmeğin ununda insan kılı skandalı!
6
Nar üretiminde Denizli farkı yaşanıyor
7
Zeytin üreticisi "tanıtım ve destek" bekliyor
8
Balda geleneksel üretimden vazgeçmiyor
9
Hamsiyi bulabilene aşk olsun!
10
Tavuk eti üretiminde artış var
SON DAKİKA HABERLERİ
ANKETTüm Anketler
NAMAZ VAKİTLERİ
İMSAK
06:25
GÜNEŞ
07:55
ÖĞLE
12:56
İKİNDİ
15:24
AKŞAM
17:46
YATSI
19:11