Ar-Ge çalışmalarına başladıkları sarımsak sosu projelerini bu yıl tamamlayıp, müşterilerinin beğenisine sunmayı planladıklarını kaydeden Reis Gıda Sarmoni Entegre Tesisleri Müdürü Orhan Reis, soyulmuş diş sarımsak ürünlerinin yanına soyulmuş soğan projesini eklemeyi hedeflediklerini dile getirdi. Üretimlerine bu yıl soğan kalibre ve soğan soyma ünitesini de ekleyeceklerini aktaran Reis, “Bu projeyi özellikle Taşköprü çiftçilerimize de alternatif olarak düşündük. Taşköprü sarımsağının kalitesinde başrol oynayan selenyum maddesi içeren topraklarda soğan da üreterek aynı familyadan olan ürünü Taşköprü çiftçilerimize ürettirmek için gerekli fizibilite çalışmalarına başladık” dedi. 2010 ve 2011 yıllarında pilot soğan ekimi gerçekleştirerek gerekli ön çalışmaları tamamladıklarını belirten Reis, bu yıl itibarıyla sözleşmeli olarak Taşköprü çiftçilerine bu ürünü ürettirmeyi hedeflediklerini açıkladı.
Kendi öz sermayeleri ile 2000 yılı eylül ayında sarımsağı sanayi ürünü haline getirmek için ilk adımı atarak, Reis Gıda’ya bağlı Sarmoni Entegre Tesisleri’ni hizmete açtıklarını dile getiren Reis, “Bin 500 metrekare kapalı alanda yıllık 2 bin ton kapasiteli ve sezonluk 100 işçi potansiyelini barındıran Alman ve İtalyan tasarımı otomatik makinelerle, ileri teknolojide el değmeden, gıda tüzüğüne uygun hijyenik koşullarda üretim yapmaya başladık ve Türkiye’de ilk olan sarımsak işleme tesisimizi kurduk” bilgisini verdi.
Tesislerinde öncelikli endüstriyel tüketimin ihtiyacını karşılamak üzere, soyulmuş diş sarımsak, püre sarımsak ve ayrıca market rafları için de file sarımsak üretimine başladıklarını belirten Reis, tesislerini Taşköprü’ye kurmadan önce Türkiye’de herhangi bir sarımsak işleme tesisinin olmadığını kaydetti. Sucuk ve pastırma firmalarının bu ürünleri hammadde olarak alıp kendi tesislerinde ilkel yöntemlerle soyup kullandıklarını söyleyen Reis, konserve firmalarının ise bu ürünleri yoğunluklu olarak Çin’den soyulmuş olarak ithal ettiğini ve tesislerinde işledikten sonra tekrar ihraç ettiklerini açıkladı. Şirketin kuruluşundan itibaren Taşköprü sarımsağının kalitesini dünyaya kabul ettirmeyi hedeflediğini bildiren Reis, Kastamonu sarımsağını dünya markası haline getirmek adına da önemli bir yol kat ettiklerini belirtti.
“Sektörde inovatif ve doğal ürünler ön planda”
Endüstriyel kanatta ciddi çalışmalar yaparak istenilen sonuçları elde ettikten sonra, Türkiye’de kişi başı sarımsak tüketimini belirlemek adına bir Ar-Ge çalışması yaptıklarını bildiren Reis, şunları söyledi:
“Araştırma sonucunda Türkiye’deki kişi başına sarımsak tüketiminin çok az olduğu sonucunu gördük. Buna neden olarak da sarımsağın soyulmasındaki zorluğun baş unsur olduğunu tespit ettik” dedi. 2006 yılı itibarıyla, ev, otel ve restoranlarda bu ürünün kullanımını kolaylaştırabilmek adına çalışmalara başladıklarını aktaran Reis, bu süreçte sarımsağın soyulmuş diş olarak hiç bir kimyasal, katkı maddesi kullanılmadan ve aromasını barındırmasına özen göstererek, hijyenik ortamda el değmeden üretilip raflara taşımayı planladıklarını açıkladı. 2007 yılı başında ise ‘hayatı kolaylaştıran ürünler projesi’ adı altında soyulmuş diş sarımsağı market raflarında nihai tüketicinin beğenisine sunduklarını anlattı.
Kobiden
Anahtar Kelimeler: Gıda Vitrini, Gıda, Vitrin, Tarım, GDO, Gıda Güvenliği, Alo 174, Sağlıklı Gıda, Beslenme, Yemek, Baklava, Restoran, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Mehmet Mehdi Eker
Soyulmuş soğan da ‘Reis’ oldu
Reis Gıda, soyulmuş diş sarımsak ürünlerinin yanına soyulmuş soğan projesini eklemeyi hedefliyor.

YORUM EKLE
1
Sektörden Nuri Çomu’ya anlamlı ödül!
2
Tarım istihdamı sağlam!
3
Süt ihalesinde son teklif alındı
4
AVM'lere yeni düzenleme geliyor!
5
Korozo Grup’tan istihdam müjdesi
6
Alaçatı 'Ot festivali' ile çoştu
7
Adres Patent gençlerle buluştu!
8
Ustalardan Alfa’ya tam not!
9
Boza ihracatını bürokrasi mi engelliyor?
10
Çocuklara ‘yemekte denge’ eğitimi başladı
SON DAKİKA HABERLERİ
ANKETTüm Anketler
NAMAZ VAKİTLERİ

İMSAK
06:49

GÜNEŞ
08:21

ÖĞLE
13:10

İKİNDİ
15:29

AKŞAM
17:49

YATSI
19:16
SIRADAKİ HABER