Türkiye'nin karpuz üretiminin önemli bölümünün karşılandığı Çukurova yöresinde, 15 Mayıs'tan itibaren hasadın başlayacağı bildirildi.
Seyhan Ziraat Odası Başkanı Süleyman Girmen, şu an piyasada satılan karpuzun yerli üretim olmadığını, bölgede yetişmiş karpuzun 15 Mayıs'tan itibaren tezgaha çıkmasını beklediklerini söyledi.
Türkiye'nin yıllık karpuz üretiminin 4 milyon ton civarında olduğunu belirten Girmen, bunun yaklaşık 800-850 bin tonunun yıllardır Çukurova bölgesinden karşılandığını ifade etti.
Halkın şüpheyle yaklaştığı kabak aşılı karpuzlara da değinen Girmen, "Kabak aşılı karpuzlar, zamanında ve doğru hasat edilirse orijinal çekirdek üretiminden lezzet olarak hiçbir farkı olmayan ürünlerdir" diye konuştu.
Girmen, bazı tüccarların daha fazla para kazanmak için karpuzları zamanından önce hasat ettiklerini ve bu durumun da karpuzun tadını kaçırdığını savundu.
Karpuz üreticilerinden Veli Özekici de Tuzla beldesinde üretilen yerli karpuzların 15-20 gün içinde sofralara geleceğini hatırlatarak, bu yıl ekim alanının geçmiş yıllara göre nispeten düşük olduğunu, bu nedenle karpuz fiyatlarının üreticiyi sevindirmesini beklediklerini bildirdi.
Adana karpuzunun bu yıl verimli olacağını anlatan Sabahattin Çetin ise karpuz ihracatı için gümrük kapılarının açık tutulmasını istedi.
dunya.com
Yerli karpuz sofralara girmeye hazırlanıyor
Türkiye'nin önemli karpuz üretim merkezlerinden Çukurova'da yerli karpuz 15 Mayıs'ta hasat edilecek.
YORUM EKLE
1
Bal üreticileri yeni sezondan umutlu
2
Meyve ve sebzeciler Çine ihracata hazırlanıyor
3
Gıdayla ilgili yanlışları düzeltecekler!
4
Yeni oluşum sektöre katkı sağlayacak
5
Yemeklerimiz de küresel lige çıktı
6
Ayran dünyanın en sağlıklı içkisi
7
Başbakan'a sektörden tam destek geldi
8
Afrika topraklarına ilgi artıyor
9
Ülker DiaSAda neler yapacak?
10
Şimdi de GDO'lu inek yetiştirecekler!
SON DAKİKA HABERLERİ
ANKETTüm Anketler
NAMAZ VAKİTLERİ
İMSAK
06:23
GÜNEŞ
07:53
ÖĞLE
12:55
İKİNDİ
15:25
AKŞAM
17:48
YATSI
19:12