Topraksız tarımla meyve fidanı üretildi

Afyon Sandıklı’da topraksız tarımda jeotermal enerji ile meyve fidanı yetiştiriliyor. Dört mevsim dikilebilen fidanlar sayesinde “fidan ilkbaharda dikilir “ argümanı da tarihe karışıyor.

Topraksız tarımla meyve fidanı üretildi

Afyon Sandıklı’da jeotermal enerji ile ısıtılan seralarda yetiştirilen meyve fidanlarıyla Türkiye’de bir ilk gerçekleşiyor. Sandıklı'daki domates seralarının yanına, meyve ağacı fidanı serası da kuruldu. Bu serada yılda toplam 150 bin meyve ağacı fidanı yetiştiriliyor.

Yılın 12 ayında dikilen fidanlar 'Fidan ilk baharda dikilir' ezberini de bozuyor. Sipariş edilen fidanlara göre üretim planlaması yapılıyor. Normal şartlarda arazide 2 yılda yetişebilecek bir fidan ortalama bir yılda dikilebilecek hale geliyor.

En fazla talep edilen fidan şeftali nektari. En fazla sipariş veren iller ise İzmir, Bursa ve Adana gibi kıyı bölgeleri.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52