Türkiye Sebze ve Meyve Komisyoncuları Federasyonu Başkan Vekili Halil Öztürk, geçen yıl yaptıkları araştırmada karpuz tüketiminin kişi başı yaklaşık 50 kilogramdan 35 kilograma düştüğünü tespit ettiklerini, bu düşüşün tüketicilerin "karpuzda karpuz tadı alamadığı" için meydana geldiğini saptadıklarını kaydetti.
Öztürk, "Bu durumun kabak aşılı fidelerden yetişen karpuzundan kaynaklandığını belirledik. Sorunu çözmek için de karpuz ticareti yapan hal esnafıyla kabak aşılı karpuzu alıp satmama kararı aldık. Buna uymayarak satış yapan hal esnafına 50 bin lira para cezası verilmesini karara bağladık. Tüm arkadaşlarımız bu kararı ciddi bir şekilde uyguladılar" diye konuştu.
Halkın da bu uygulamaya çok ciddi katkı sağladığına işaret eden Öztürk, kabak aşılı karpuz konusunun Türkiye geneline yayıldığını, ulusal yayın yapan televizyonlarda bu konunun tartışılmasının da kendilerinin önemli bir karar aldıklarının göstergesi olduğunu söyledi.
aa.com.tr
Karpuz kabak tadı vermeyecek!
Türkiye Sebze ve Meyve Komisyoncuları Federasyonu Başkan Vekili Halil Öztürk, bu yıl "kabak tadında karpuz" tüketilmeyeceğini söyledi.
YORUM EKLE
1
Uzmanlardan "fazla su" uyarısı!
2
Aydın'da lezzet "nöbet" sistemiyle korunuyor
3
Baydöner yurtdışında Turquality ile büyüyecek
4
Keçi sütünden kesme Maraş dondurması
5
Üreticiler yaş çay fiyatını beğendi
6
Bakan Eker'den İTÜ'ye GDO suçlaması!
7
Coca-Cola'dan şaşırtan çıkış!
8
Çeşme'nin enginarı turizme yenildi
9
Pervari balı, Anzer balıyla eşdeğer çıktı
10
Türkiyenin ihtiyacından fazla üretilen ürünler
SON DAKİKA HABERLERİ
ANKETTüm Anketler
NAMAZ VAKİTLERİ
İMSAK
06:22
GÜNEŞ
07:52
ÖĞLE
12:55
İKİNDİ
15:25
AKŞAM
17:48
YATSI
19:12