Keşan Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Enez'de üretilen organik Çeribaşı kirazına coğrafi işaret almak için çalışmalara başladıklarını söyledi.
Helvacıoğlu, Enez'de düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, çileğin markalaşmasının ilçeye ve çevresine daha çok kazanç getireceğini anlattı.
Helvacıoğlu, Çeribaşı kirazının markalaştırılma sürecini başlattıklarını ifade ederek, "Keşan'da satır et için coğrafi işaret aldık. Şimdiyse İpsala pirinci, Siğilli bamyası ve Çeribaşı kirazı için başvuru yapacağız. Böylece bölgemiz markalaşarak dahada kalkınacak. KTSO olarak bugünden itibaren Çeribaşı kirazına coğrafi işaret almak için çalışmalara başladık" diye konuştu.
Enez Kaymakamı Fatih Baysal da Enez'de yetiştirilen Çeribaşı kirazının Türkiye'de nadir görülen bir ürün olduğunu kaydetti.
Enez Ziraat Odası Başkanı Ahmet Karaca ise, Enez'de şu an bin dönümde kiraz üretildiğini, pazarlama sorunu yaşamadıklarını vurguladı.
Çeribaşı köyünde 2005'den itibaren üretilen Çeribaşı kirazı, lezzetini ekildiği bölgenin toprak yapısı ve iklim koşullarından alıyor.
"Çeribaşı kirazına" tescil koruması
KTSO Odası Başkanı Mustafa Helvacıoğlu: "Bugünden itibaren Çeribaşı kirazına coğrafi işaret almak için çalışmalara başladık"
YORUM EKLE
1
Çorum Tarım ve Hayvancılık Fuarı açıldı
2
Yüksek verim üreticiyi sevindirdi
3
Sebzeciden 75 dolar destek talebi
4
Yöresel yemeklerle ‘kral’ sofrası kuruyor
5
Farklı reçetelerle ‘can’ bulan lezzetler
6
Türk Mutfağı turizme katkı sağlıyor
7
Real Türkiye de satışa dahil mi?
8
Balıkçılar hamsiden ümidini kesiyor
9
Pazarda çevreci poşet dönemi başlıyor
10
Dış ticaretin yüz akı gıda oldu
SON DAKİKA HABERLERİ
ANKETTüm Anketler
NAMAZ VAKİTLERİ
İMSAK
06:24
GÜNEŞ
07:54
ÖĞLE
12:55
İKİNDİ
15:24
AKŞAM
17:47
YATSI
19:11