Niğde'de kıraç arazide yetiştirilen karpuzlar tadı ve dayanıklılığı ile rağbet görüyor. Patatesi ile ünlü Niğde'de çiftçiler ürün çeşitliliğini artırma peşinde. Lezzetli karpuzların yaygın olarak yetiştirilmesi için ilde çalışmalar yapılıyor.
Altunhisar'a bağlı Yakacık beldesinde bazı çiftçiler devlet desteği ile karpuz ekti. Çilek gibi farklı ürünlerin üretiminde başarı sağlayan çiftçiler, bu kez karpuzda başarı sağlamaya çalışıyor.
Kıraç araziye ekilen karpuzların yetiştirilmesinde su, gübre ve ilaç kullanılmadı. Doğal yetişen karpuzlar verim ve lezzeti ile öne çıktı. Kabuğunun kalın olması da ürünün dayanıklılığını artırdı.
Pazarda rağbet gören Niğde karpuzu bir liraya kadar alıcı buluyor. Niğdeli çiftçiler üretimin yaygınlaşması halinde, Adana ve Diyarbakır ile yarışabileceklerine inanıyor.
Bu karpuzların tadı bir başka
Kıraç arazide yetiştirilen karpuzlar tadı ve dayanıklılığı ile rağbet görüyor.
YORUM EKLE
1
Gıda alışverişi yaparken bu sıraya dikkat!
2
Sebze ihracatını domates ve biber sırtladı
3
Dikenine aldanmayın, tam bir vitamin deposu
4
Eskişehir, süt ihracatı için hazır
5
Buluş yapanlar nakit para ile ödüllendirilsin!
6
Zeytinyağı ihracatı yüz güldürüyor
7
Meyve ye, damarlarını koru
8
Karadeniz çayının hiç bilinmeyen özelliği
9
Aydında yerli tohum seferberliği
10
Kekikte 60 milyon lira ihracat hedefleniyor
SON DAKİKA HABERLERİ
ANKETTüm Anketler
NAMAZ VAKİTLERİ
İMSAK
06:23
GÜNEŞ
07:53
ÖĞLE
12:55
İKİNDİ
15:25
AKŞAM
17:48
YATSI
19:12