Anadolu’ya özgü yerel tohum çeşitliliğimiz yok oluyor. Pembe domates, kavılca, Osmanlı çileği... Buğday Derneği tohumlarımızın korunmasının yaşamsal önemi olduğuna inanıyor ve Tohum Ağı Projesi’ni sürdürüyor.
Deli bezelye
Türkiye' nin Batı ve Orta Akdeniz bölgeleri'nde yaylalarda evlerin etrafındaki küçük bostanlarda yetiştirilen tek yıllık bir sebze. Çalı şeklinde büyüyor ve mor pembe çiçekler açıyor.
Pembe domates
Pembe renkli, ince kabuklu üzerinde dilim izleri bulunan bir çeşittir. Pembe Domates Ağı, ülkemizdeki evladiyelik pembe domatesleri, balkon ve bahçelerinde yine doğal tarım yöntemleriyle yaşatmaya çalışıyor.
Kavılca
Anadolu'da asırlardır yetişen ve nesli tükenmekte olan Antik bir buğday türü olan kavılca, Kars bölgesinde kavılca, kabluca veya yaban buğdayı olarak da adlandırılıyor.
Kırmızı mısır
Zonguldak Alaplı’da çiftçilerin atalık tohum olarak saklayıp her yıl yeniden ektikleri kırmızı mısır patlamalık mısır olarak kullanılıyor. Diğer patlamalık mısır çeşitlerinden daha tatlı.
Osmanlı çileği
Osmanlı çileği farklı kokusu ve aroması ve pembemsi rengiyle diğer çileklerden farklı özelliklere sahip. Ancak, hem diğer türlerle karışması hem de üretiminin az olması nedeniyle nesli tehlike altında...
ntvmsnbc
Ata tohumlarımız yok oluyor!
Pembe domates, kavılca, Osmanlı çileği... Anadolu’ya özgü yerel tohum çeşitliliğimiz yok oluyor.
YORUM EKLE
1
Dünya hububat durumu nasıl seyrediyor?
2
Yarımada manzaralı Osmanlı lezzetleri
3
Eti'nin '50. yıl etkinlikleri' Altın Pusula aldı
4
2012’nin en iyi sağlık turizmi işletmesi...
5
Lime Tree SteakHouse’da lezzet keyfi
6
"Fıstığım bol olsun"a Altın Pusula geldi
7
Ferit Şahenk bu sektörden çok umutlu
8
Kraliyet sofrasının vazgeçilmez lezzeti
9
Hangi şekilde pişirmek istersiniz?
10
Taze olduğunu nasıl anlarsınız?
SON DAKİKA HABERLERİ
ANKETTüm Anketler
NAMAZ VAKİTLERİ
İMSAK
06:24
GÜNEŞ
07:54
ÖĞLE
12:55
İKİNDİ
15:24
AKŞAM
17:47
YATSI
19:11