Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneğinin organizasyonuyla gıda ve tarım sektör zirvesi yapıldı. Antalyada düzenlenen zirveye Gıda tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Dr. Nihat Pakdil de katıldı.
Türkiyede üretilen sebze ve meyvelerin zayi olmadan sofralara nasıl ulaşacağı MÜSİAD tarafından düzenlenen "Tarladan Tabağa 'Hal'lerimiz" temalı zirvede ele alındı. Zirveye katılan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Nihat Pakdil , tarım alanlarının korunması gerektiğine dikkat çekti.
Pakdil, "Ne pahasına olursa olsun üretim yapalım" hususunun söz konusu olmadığının altını çizdi. Yanlış yapılan hareketlerden vazgeçilmesi gerektiğini belirten Pakdil, "Neticede tüketici beslenecek ama tüketicinin de hakları var. Halk sağlığı ve tüketici haklarını dikkate alarak üretim yapmamız gerekiyor" dedi.
Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı İsmail Yücel ise, üretilen sebze ve meyvelerin yüzde 25'inin sofralara ulaşmadan zayi olduğunu söyledi. Türkiye'de sebze üretiminin 27,8 milyon ton, meyve üretiminin ise 17 milyon ton olarak gerçekleştiğinin altını çizdi.
Türkiye'nin toplam 45,8 milyon tonluk sebze ve meyve üretimi ile dünyada sayılı ülkeler arasında yer aldığını dile getiren Yücel, "Ancak ürettiğimiz sebze ve meyvelerin yüzde 25'i maalesef sofralarımıza, tabaklarımıza ulaşamadan zayi olmaktadır. Sektör ekonomik büyüklüğüne baktığınız zaman, zayi olan ürünün ekonomik büyüklüğü yaklaşık 20 milyar liradır. Bunun sebebi de uygun olmayan nakliye, uygun olmayan depolama ve ambalajlama sistemleridir" dedi.
MÜSİAD Gıda ve Tarım Sektör Kurulu Başkanı İsa Albayrak da, yüksek miktarda ithalat yolu ile temin edilen tarımsal girdilere karşılık, tarımsal üretimin çok düşük bir kısmının ihraç edildiğini kaydetti.
Müsiad Gıda ve Tarım Sektör Kurulu Başkanı İsa Albayrak, katılımcılara hitaben bir konuşma yaptı.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Nihat Pakdil, zirvede önemli açıklamalar yaptı.
"Tarladan Tabağa 'Hal'lerimiz" masaya yatırıldı
Müsiad'ın organizasyonuyla Antalya'da gerçekleştirilen Gıda ve Tarım Sektör Zirvesi'nde önemli başlıklar ele alındı.
YORUM EKLE
1
Bu biberler 150 yıldır katkısız üretiliyor
2
Muz üretiminde rekor bekleniyor
3
Kaçak zeytinyağı, sektörü ve tüketiciyi tehdit...
4
Muğla'da yerel tohum takas şenliği yapıldı
5
Nar üreticisi pazar sorunu yaşıyor
6
Canan Karatay'a "2 kaşık bal" eleştirisi
7
Egeliler 'Kristal lezzeti'ne büyük ilgi gösterdi
8
Zayıflamak uğruna aç ve susuz kalanlar, dikkat!
9
Hormonlu gıdalar çocuklarda buna sebep oluyor!
10
İncir fiyatları üreticinin yüzünü güldürdü
SON DAKİKA HABERLERİ
ANKETTüm Anketler
NAMAZ VAKİTLERİ
İMSAK
06:25
GÜNEŞ
07:55
ÖĞLE
12:56
İKİNDİ
15:24
AKŞAM
17:46
YATSI
19:11