Marmara Bölgesi'nde yoğurt ve ayran markası olarak tanınan 50 yıllık geçmişe sahip Ateşoğlu, 2012'de Türkiye'den önce yurtdışında büyüme hamlesi başlattı. Trakya'daki 60 köyden süt toplayarak İstanbul Hadımköy'deki tesislerinde yoğurt ve ayran üreten şirket, yoğurt alanında yeni ve Türkiye'de denenmemiş bir ürün için Avrupa'da ortaklık arayışında. Ateşoğlu Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ateşoğlu, bu yıl 75 milyon liralık ciro hedeflediklerini ve her yıl yüzde 10 büyüme yakaladıklarını belirtiyor. Türkiye'de süt endüstrisinin son 20 yılda önemli bir yol kat ettiğini vurgulayan Ateşoğlu, bunda istikrarlı denetimler ve bilinçlendirme çalışmalarının önemli rol oynadığını söyledi. Ateşoğlu, "Günlük yoğurt satıyoruz. Hibrit değil doğal maya kullanıyoruz. Büyük şirketler ve yemek şirketlerinde varız ancak ürün günlük olduğundan bugüne kadar Marmara dışına çıkmadık" dedi.
KNOW-HOW ARIYOR
Avrupa'da tercih edilen ancak Türkiye'de olmayan bir süt ürünü için Almanya ve Fransa'dan iki şirketle şu anda masada olduklarını söyleyen Ateşoğlu, "İki ayrı şirketle görüşüyoruz. Onlardan know-how almak için ortaklık peşindeyiz. Onlar da bir Türk şirketiyle ortak olmak için çok hevesli" dedi. Şirket ortağını belirledikten sonra 15 milyon dolarlık yatırım yapacak. Bu projenin üzerinde iki yıldır çalıştıklarını anlatan Ateşoğlu, yatırım için Silivri'de arazinin hazır olduğunu, bu tesisle 150 kişilik ek istihdam yaratacaklarını ifade etti.
SÜT TOZU ÜRETECEK
Trakya'da her köyden günde 2 ila 4 ton arasında süt toplayan Ateşoğlu'nun kurduğu sözleşmeli sisteme 6 bin çiftçi aile dahil. "Uzmanlık alanımız yoğurt ve ayran" diyen Ateşoğlu, ilk kez bunun dışına çıkarak Kırklareli Organize Sanayi Bölgesi'nde süt tozu fabrikası kuracak. Bu yıl sonunda faaliyete geçecek fabrikada 30 kişiye istihdam sağlanacak.
Makedonya'da koyun yetiştirecek
Mustafa Ateşoğlu, yurtdışında yatırım yapmak için Makedonya'ya odaklandıklarını söyledi. "Makedonya cumhurbaşkanıyla görüştük, 10 bin dönüm arazi istedik ancak bu fazla geldi. Şimdi hükümet bizim için 3 bin dönümlük arazi bakıyor. Yer kesinleştiğinde o yöreye özgü bir koyun ırkının besiciliğini yapacağız. Burada karkas et tesisi kuracağız" diyen Ateşoğlu, Makedonya'da ayrıca meyve tarımı konusunda yatırıma hazırlandıklarını vurguladı.
Yasemin Salih - Sabah
Anahtar Kelimeler: Gıda Vitrini, Gıda, Vitrin, Tarım, GDO, Gıda Güvenliği, Alo 174, Sağlıklı Gıda, Beslenme, Yemek, Baklava, Restoran, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Mehmet Mehdi Eker, Ateşoğlu Yoğurt, Mustafa Ateşoğlu, İhracat
Yoğurt kralı Avrupa atağında
Günlük yoğurt üreten Ateşoğlu, yeni ürün için Avrupa'da ortaklık peşinde. İki adayla masaya oturan şirket, 15 milyon $'lık tesis kuracak.

YORUM EKLE
1
Ambalaj zirvesi Eylül’de İstanbul’da
2
Avrupa'da ‘ayran’ olarak anılacak
3
BİMcell'e güçlü rakip!
4
Ekmek etiketinde ‘sağlık’ uyarısı...
5
Yiyebilene aşk olsun!
6
GDO tacirleri sınır tanımıyor!
7
Sütten sonra ücretsiz yemek talebi
8
Etteki düşüş tüketiciye yansıyacak mı?
9
Milka ürünleri Türkiye'de üretiliyor
10
Bir bardak süt için 200 litre su harcanıyor!
SON DAKİKA HABERLERİ
ANKETTüm Anketler
NAMAZ VAKİTLERİ

İMSAK
06:49

GÜNEŞ
08:21

ÖĞLE
13:10

İKİNDİ
15:29

AKŞAM
17:49

YATSI
19:16
SIRADAKİ HABER