Aytaç Grubu’nun Kayseri’deki yatırımı olan Aytaç Bisküvi, bu yıl tahıllı bisküvilere yoğunlaşacak. Kek ve gofret yatırımlarını geçen yıl tamamlayan firma, bu yıl krakerle birlikte bisküvi çeşitlerine ağırlık verecek. Üretiminin yüzde 60’ını çeşitli ülkelere ihraç eden firma, mevcut yerinin yetersiz kalması nedeniyle 100 bin metrekarelik yeni bir yer arayışında. Kayseri’de 1997 yılında kurulan Aytaç Bisküvi’nin bugün 15 bin metrekare alanda bisküvi çeşitleri başta olmak üzere çikolata, kek ve gofret üretimi yaptığını aktaran Aytaç Ak Gıda Sanayi Genel Müdürü Fikri Ekici, mevcut yerlerinin artık ihtiyacı karşılayamadığını ve 100 bin metrekarelik yeni bir yer arayışı içinde olduklarını söyledi. Ekici, “Şu anda 15 bin metrekare yerimiz var. Fakat bu alan bize yeterli gelmiyor. Yeni bir yer arıyoruz. Kayseri’de ya da Adapazarı’nda yeni bir yatırım yapacağız. Kayseri’de uygun bir yer bulursak yatırım yapacağız. Bulamasak Adapazarı’nda kendi yerimiz var. İkinci bir yatım orada olabilir. Yatırımımız en aşağı 100 bin metrekarelik bir alan üzerinde olacak. Kademeli bir büyüme planlıyoruz” dedi.
Aytaç Bisküvi’nin 2011 yılını özellikle kek ve gofret alanında yatırım yılı olarak değerlendirdiği bilgisini veren Ekici, “2011 yılında kek ve gofret hattının planlamasını yaptık ve yatırımı hayata geçirdik. Kek yatırımını bitirdik. Yeni bir gofret hattı devreye aldık. Türkiye’nin en yüksek gofret hattı diyebiliriz. Kapasitesi günlük 14 ton” aktarımını yaptı. Bu yıl ise krakerle birlikte bisküvide katma değeri yüksek, tahıllı çeşitli bisküvi üretimine geçmeye hazırlandıklarını söyleyen Ekici, “Artık klasik bisküviden katma değeri yüksek bisküvi üretimine geçme hedefindeyiz. Bunun çalışmalarını yapıyoruz. Ar-Ge ekibimiz tamamen onun üzerine yoğunlaştı. Diğer hatlarımız zaten oturmuş durumda” diye konuştu.
Firmanın 2011 yılını bir önceki yıla göre yüzde 30 büyüyerek kapattığını belirten Fikri Ekici, kek ve gofret yatımlarının da hayata geçmesiyle bu yıl büyüme öngörülerinin yüzde 60 olduğunu kaydetti. Üretimlerinin yüzde 60’ını ABD, İngiltere, Avrupa ülkelerinin bir çoğuna Irak’a Cezayir ve Moğolistan’a kadar çok çeşitli ülkelere ihraç eden Aytaç’ın aylık 1 milyon dolarlık ihracatı olduğunu aktaran Ekici, “İhracat çalışmalarımız kapsamında en son Dubai fuarına katıldık. Fuarda çok güzel bağlantılar kurduk. Dünya pazarından kopmamak adına fuarlara yoğun bir katılımız var” ifadesini kullandı.
Kobiden
Anahtar Kelimeler: Gıda Vitrini, Gıda, Vitrin, Tarım, GDO, Gıda Güvenliği, Alo 174, Sağlıklı Gıda, Beslenme, Yemek, Baklava, Restoran, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Mehmet Mehdi Eker
Tahıllı ürünler için yatırım yapacak
Aytaç, bu yıl krakerle birlikte bisküvi çeşitlerine ağırlık verecek. Firma, bu amaçla yeni fabrika yatırımına hazırlanıyor.

YORUM EKLE
1
Talihli anahtarını teslim aldı!
2
Ekmeğin içerisine 'enerji' kattı
3
Metro istasyonlarında büyüyecek
4
Enerji tasarruflu espresso makinesi
5
Helal potasına İkbal de girdi
6
Türkiye’nin GDO ile imtihanı!
7
Meyve mi yiyoruz, kimyasal mı?
8
Osmanlı lezzetleri ve imkânsız aşk!
9
Sadece çocuklara özel lezzetler
10
Soyulmuş soğan da ‘Reis’ oldu
SON DAKİKA HABERLERİ
ANKETTüm Anketler
NAMAZ VAKİTLERİ

İMSAK
06:49

GÜNEŞ
08:21

ÖĞLE
13:10

İKİNDİ
15:29

AKŞAM
17:49

YATSI
19:16
SIRADAKİ HABER