Helva lokum üretiminde 80 yılı geride bırakan ve Bartının en özel markaları arasında yer alan Şanver, yöresel lezzetleri Avrupaya tanıtmak istiyor.
Temelleri 1933 yılında helva ve şekerleme üretimiyle atılan Şanver Gıda, faaliyetlerine dördüncü kuşakla devam ediyor. 80 yıl önce İbrahim Haydar Demirkol tarafından kurulan Şanver, ürün gamını ikinci kuşak Mehmet Demirkol ile genişleterek yaz helvası, kutu keten helva, akide, bonbon, halka şekerler ve sakızlı lokumlar üretimine geçti. Şanver , üçüncü kuşak Burhan Demirkol ile artan üretimini gelişen teknoloji ile güçlendirdi. Şanver bugün ise üretimini daha feniş kitlelere yaymak için faaliyetlerini sürdürüyor.
Bartın Organize Sanayi Bölgesinde hizmet veren Şanver Gıda Limited Şirketi yöneticisi ve Lütfiye Liman Doğal Ürünler firmasının sahibi Elif Babayiğit Demirkol, tamamen organik ürünler kullandıklarını söyledi. 3 bin 500 metrekaresi kapalı olmak üzere toplam 5 bin metrekarelik alanda faaliyetlerini yürüttüklerini anlatan Demirkol, 50 kişiye de istihdam sağladıklarını söyledi.
Her şey organik
Lütfetmek anlamından yola çıkarak markalarına Lütfiye ismini verdiklerini anımsatan Demirkol, Organik ürünler bizim için çok önemli. Meyve şerbeti ürünümüzde dut, çilek, kayısı, böğürtlen, ayva ve niceleri bulunurken; Muğla, Urfa, Tarsus tarlalarından elde edilen dünyanın en kaliteli Türk susamından tahinler helvalar imal ediyoruz. Reçellerimiz ve marmelatlarımız şekersiz hazırlanıyor. Çilek, dut, ayva, böğürtlen, gül, incir, kızılcık, erik, vişne, kuşburnu Küre Ormanlarının yabani doğasında yetişiyor. Bartın, Amasra, Ulus ormanlarından toplanan meyvelerle reçel yapıyoruz. Ürünlerimizin lezzetli olduğunu düşünüyoruz. Çünkü Karadeniz ormanlarının meyveleri oldukça lezzetli. Renklendirici, aroma veya sentetik hiçbir madde kullanmadığımızdan renk ve koku ürünlerimizde daha fazla ortaya çıkıyor. Biz firma olarak bu bölgenin dağlarının, ormanlarının, sularının ve burada yetişen tabiatın milli hazine ve şifa kaynağı olduğuna inanıyoruz. Bu nedenle, bu bereketi değerlendirmeyi amaçlıyoruz dedi.
Konvansiyonel ürünlerde Batı Karadenizde lider olduklarını vurgulayan Demirkol, İzmirde fuara katıldıklarını ve ürünlerini burada tanıtma fırsatı yakaladıklarını söyledi. Avrupaya hitap etmeyi istediklerini açıklayan Demirkol, yörenin bu zenginliğini Avrupaya tanıtmak istediklerinin altını çizdi.
kobiden.com
Şanver yüzünü Avrupaya çevirecek
Bartının en özel markaları arasında yer alan Şanver, yöresel lezzetleri Avrupaya tanıtmak istiyor.
YORUM EKLE
1
Hileli sucuğu pizza ile vatandaşa yediriyorlar
2
Açlık radikalizmi besleyen bir etkendir
3
Brezilya'nın milli içeceği Türkiye'de
4
Kadınlar yemek yarışmasında ter döktü
5
Tesco Kipa Türkiyeden çıkıyor mu?
6
Turunçgiller böbrek kisti oluşumunu önleyebilir
7
Türk Mutfağı Eskişehir'de vitrine çıktı
8
Şeker hastalığına karşı "hünnap"la korunun
9
Silifkede sonbaharda çilek hasadı
10
İTO öncülüğünde Anuga'ya rekor katılım
SON DAKİKA HABERLERİ
ANKETTüm Anketler
NAMAZ VAKİTLERİ
İMSAK
06:24
GÜNEŞ
07:54
ÖĞLE
12:55
İKİNDİ
15:24
AKŞAM
17:47
YATSI
19:11