İtalyan mutfağının Türkiye’deki en önemli temsilcisi ve Akdeniz tipi beslenmenin öncüsü Barilla, yenilikçi ve farklı ürünleriyle tüketicilerle buluşmak için yatırımlarını sürdürüyor. 8 Ekim’de düzenlenen törenle İtalya Başbakanı Mario Monti tarafından resmi açılışı gerçekleştirilen Rubbiano Sos Fabrikası ile Barilla, mutfak zevki ve gelenekleriyle tanınan Parma’daki “Gıda Vadisi”nin leziz domatesleri ve mis kokulu taptaze fesleğenlerini makarna severler için benzersiz soslara dönüştürüyor.
İçeriğinde hiçbir katkı maddesi bulunmaksızın, “İtalya’nın en büyük mutfağında” üretilen bu soslar yüzde yüz İtalyan ve yüzde yüz doğal. Fabrikanın 15 bin metrekarelik kapalı alanında üretilen sosların en önemli özelliği kullanılan malzemelerin tazeliği ve lezzeti. İtalyan tariflerinin en önemli malzemeleri olan domates ve fesleğenler tamamen yöreden temin ediliyor ve tazeyken kullanılıyor. Öyle ki, soslarda kullanılan bu iki temel ürün yetiştirildikleri tarladan yüksek teknolojinin son örneği olan bu fabrikaya birkaç saat içinde ulaşabiliyor. Böylece daldaki tazeliklerini ve lezzetlerini kaybetmeden mükemmel bir tarif olarak sofralara ulaşabiliyorlar.
Dünya makarna pazarında lider konumda olan Barilla’nın, makarnanın anavatanı İtalya’nın Parma kentinde Barilla mühendislerinin tasarımları ve en gelişmiş teknolojilerin kullanımıyla üretime geçen bu en yeni tesisinde tamamen çevre dostu teknolojiler kullanılıyor. Su tüketiminin yarı yarıya, karbon salınımının da %32 oranında azaltıldığı tesisin şu anki kapasitesi yıllık 35 bin ton. Fabrika tam kapasiteye ulaştığında yıllık 60 bin ton sos üretebilecek.
İtalyan sosları Türk sofralarında
Barilla, kısa bir süre önce Rubbiano’da açtığı yeni sos fabrikasında ürettiği soslarıyla İtalyan mutfağının en özel lezzetlerini Türk sofralarına taşıyor.
YORUM EKLE
1
Bayramın en hafif lezzeti Ayva Tatlısı
2
Kaşarlı tostun lezzet sırrı çözüldü
3
Türkiye yoğurdu üflemeden yiyecek!
4
Dünya Çiftçi Kadınlar Günü kutlandı
5
1 milyar insan yatağına aç giriyor!
6
Bilinçli Antibiyotik Kullanımı Sempozyumu başladı
7
Diversey çocuklara hijyeni öğretti
8
Doğuş Moğol mutfağını getirdi
9
Namet Helal Ürünler Fuarı’na katıldı
10
Gümrükten "kurban eti" uyarısı
SON DAKİKA HABERLERİ
ANKETTüm Anketler
NAMAZ VAKİTLERİ
İMSAK
06:23
GÜNEŞ
07:53
ÖĞLE
12:55
İKİNDİ
15:25
AKŞAM
17:48
YATSI
19:12