Yazın dinç kalmak için C vitamini yüksek olan sebze ve meyvelerin tüketilmesi gerekiyor. Memorial Antalya Hastanesi Beslenme ve Diyet Bölümünden Diyetisyen Berna Ertuğ, Yeşilbiber, maydanoz gibi yeşil yapraklı sebzeler ile kivi, çilek, erik gibi meyveler bolca tüketilmeli. diyor.
Su içeriği yüksekliği nedeniyle taze sebze ve meyve tüketimine de önem verilmesi gerektiğini hatırlatan Ertuğ, sıvı alımında su haricinde süt, ayran, cacık, soda, limonata, bitki çayları, şekersiz kompostolar ve taze sıkılmış meyve suyunun doğru tercih olduğunu da söylüyor. Yazın deniz keyfi öncesi bazı beslenme alışkanlıklarında dikkatli olunmasını tavsiye eden Ertuğ, Yemek yendikten sonra en az 30-45 dakika denize girmek uygun değildir. Yine deniz öncesi 1-2 porsiyon meyveden oluşan küçük bir ara öğün tüketilebilir. diye konuşuyor.
Yaz aylarında kaçınılması gereken gıdaları ise şöyle sıralıyor: Yağda kızartmalar, kavurmalar (et, sebze, hamur işi), yağlı sos eklenmiş besinler, sucuk, salam, sosis, pastırma, sakatatlar, yağlı etler, kaymak, krema, mayonez, tahin, yağlı soslar, kuyruk yağı, iç yağı, tereyağı, margarin, şekerli meyve suları, şekerli-asitli içecekler.
zaman.com.tr
Yazın dinç kalmak için yeşil sebze tüketmek şart
Sağlıklı ve dengeli beslenmeyle yaz aylarında sıklıkla görülen sağlık problemleri azaltılabilir.
YORUM EKLE
1
Baklagilin yerini buğday ve mısır alıyor
2
ETBİR'den ithalata yeşil ışık!
3
Yumurtada soğukta saklama şartı kalkıyor
4
Devlet ete ödeyeceği son fiyatı açıkladı
5
Odalardaki zorunlu aidat kalkıyor
6
Antalyada yeni sezon fide üretimi başladı
7
Papağan ayda 5 milyon çerez satıyor
8
Muratbey lezzeti Azerbaycan'ı fethetti
9
Konya Şeker gıda sektöründe ilk 10da
10
Türk üzümüne hastalık şoku!
SON DAKİKA HABERLERİ
ANKETTüm Anketler
NAMAZ VAKİTLERİ
İMSAK
06:25
GÜNEŞ
07:55
ÖĞLE
12:56
İKİNDİ
15:24
AKŞAM
17:46
YATSI
19:11