Tuz ve şekeri azaltmak mümkün mü?
Mutfaklarımızın vazgeçilmezi tuz ve şeker kanseri tetikliyor. Basit yöntemlerle tuz ve şekeri azaltmak mümkün.
Mutfaklarımızın vazgeçilmezi tuz ve şeker kanseri tetikliyor. Bu iki beyazdan uzak durmak çok da kolay değil.Ancak, uzmanlara göre bunun çok basit bir formülü var.Diyetisyan Derya Şahin; "Fazla tuzlu beslenme kanser oluşum riskini artırdığı gözlemlenmiştir. Özellikle kanser hastalarında şekerin kanser hücrelerini beslediği gözlemlendiği için kanser geçmişi olanlarda ve genetik eğilimi olanların, şekeri diyetlerinden çıkarması gerekir" dedi.Günlük önerilen tuz miktarı 5 gram iken, Türkiye'de bu oran 18 grama kadar çıkıyor.Tuzsuz ve şekersiz tat alamayanlara uzmanların bir de tavsiyesi var.Şahin; "Dildeki tat tomurcukları 21 gün sonra daha az tuza adapte olabiliyor. 3 hafta sabrederek daha az tuzlu yeme alışkanlığı kazanılabilir. Aynı şey şeker için de geçerli'' diye konuştu.Uzmanlar çaya şeker yerine, bir tane çubuk tarçın ilave edilebileceğini, kan şekeri düştüğünde ise, kuru meyvelerden yararlanabileceğini söylüyor.trthaber.com
YORUM EKLE
1
Dünya susuz mu kalıyor?
2
Gübretaş'tan çiftçilere yüzlerce hediye
3
Tarhana Cipsi şimdi de tüm Migros’larda
4
Şeker Otu diyabetlilerin umudu oldu
5
Ekmek israfına karşı devlet el ele verdi
6
THY'den taze meyve suyu ikramı
7
Zeytinyağı ihracatı rekora doymuyor
8
Balık yaşlıların ömrünü uzatıyor
9
Tüketiciyi koruma kanun taslağı hazır
10
Çiftçiye kredi müjdesi
SON DAKİKA HABERLERİ
ANKETTüm Anketler
NAMAZ VAKİTLERİ
İMSAK
06:25
GÜNEŞ
07:55
ÖĞLE
12:56
İKİNDİ
15:24
AKŞAM
17:46
YATSI
19:11