Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası'nın düzenlediği kongreye katılan Türk Böbrek Vakfı Başkanı Timur Erk, ürünün içindeki tuz oranına dikkat çekilmesi ve günlük tuz tüketim miktarının pratik bir şekilde hesaplanması için Sağlık Bakanlığı'na öneri sunduklarını söyledi. Ürün ambalajının üzerinde yer alacak kırmızı, sarı ve yeşil renkteki kutucuğa göre hangi ürünün ne kadar tuz içerdiği anlaşılacak. Tuz oranı fazla olan ürünün ambalajında kırmızı renk, orta oranda tuz içeren üründe sarı renk, az tuzlu ürünün ambalajında ise yeşil renkli kutu yer alacak. Ayrıca bu renkli kutunun içerisinde ürünün içerisinde kaç gram tuz yer aldığı da belirtilecek. Böylece tüketici günlük tuz kullanımını kontrol edebilecek. TBMM Sağlık Komisyonu'na sunulan uygulamanın 2012 yılı içerisinde gıda kodeksi yönetmeliğine girmesi bekleniyor.
Zaman
Tuz miktarı ambalajda belirtilsin
Tüketici, ürünün tuzluluk oranına göre ambalajın üzerinde yer alacak kırmızı, sarı ve yeşil renkteki kutucuğa bakarak günlük tuz kullanım miktarını hesaplayabilecek.

YORUM EKLE
1
Tohumculukta çifte rekor
2
Devlet veriyor arıcı almıyor!
3
Arıcılar üretimi konuştu
4
Ekrandan akan bal mıdır?
5
Mucizevi gıda Kayseri'de konuşulacak
6
Beslenme alışkanlıklarımız açıklandı
7
Çıtır Usta’dan iş garantili eğitim
8
Menüde neler bulunmalı?
9
Domino’s Pizza lezzetini yeniledi
10
10 milyon ekmeği çöpe atıyoruz!
SON DAKİKA HABERLERİ
ANKETTüm Anketler
NAMAZ VAKİTLERİ

İMSAK
06:49

GÜNEŞ
08:21

ÖĞLE
13:10

İKİNDİ
15:29

AKŞAM
17:49

YATSI
19:16
SIRADAKİ HABER