Kış aylarında savunma sistemini güçlendirici özelliği olan A ve C vitamini gibi antioksidan vitaminlerce zengin; havuç, brokoli, kabak, lahana, karnabahar, maydanoz gibi sebzelerin yanı sıra portakal, mandalina, elma gibi meyvelerin tüketimi önemli.
Kışın vücut ısısını dengede tutmanın önemli olduğunu söyleyen Gümüşhane Halk Sağlığı Müdürü Dr. Engin Pehlivan, “Kışın yağlı yiyecek eğilimi ortaya çıkabilir. Özellikle yağ tüketimine dikkat edilmeli, katı margarin ve tereyağından kaçınılmalı. Aşırı yağlı etler tüketilmemeli. Mevsimine uygun bol meyve, sebze ve su tüketilmeli. Sıvı alımının karşılanmasında meyve suyu, ıhlamur, adaçayı, kuşburnu çayı, açık çay gibi içecekler tercih edilebilir.” diyor.
zaman.com.tr
Soğuk günlerde bol sıvı tüketin
Kışın savunma sistemini güçlü tutmak için mevsimine uygun bol meyve, sebze ve su tüketilmesi gerektiği açıklandı.
YORUM EKLE
1
ABD'li dev bir mevzi daha kazanıyor
2
Premium veya katma değerli ürün tavsiyesi
3
Çin'de gıda güvenliği çalışmaları güçleniyor
4
Çay keyfine Öztiryakiler katkısı
5
Ekonomide söz orta sınıfın olacak
6
'Yığılca arısı' koruma altında
7
Teneke kutudaki içeceğe dikkat!
8
Havuç yemeniz için bir sebep daha
9
Topraksız tarımda jeotermal enerjiye verimi
10
Soğuk hava Osmaniyeli çiftçiye yaradı
SON DAKİKA HABERLERİ
ANKETTüm Anketler
NAMAZ VAKİTLERİ
İMSAK
06:24
GÜNEŞ
07:54
ÖĞLE
12:55
İKİNDİ
15:24
AKŞAM
17:47
YATSI
19:11