Yaz aylarının olmazsa olmazı piknik ve mangal
Sağlık Bakanlığının yaptığı araştırmalara göre insan sağlığını etkileyen önemli faktörlerin arasında gıdaların pişirilmesi geliyor.
Gıdaların alınımından, hazırlanıp pişirilmesine kadar dikkat edilmesi gereken hususlar var. Bunlardan en önemlisi pişirilme sırasında meydana gelen sıkıntılar. Bilhassa yaz aylarında mangallarda pişirilen etler büyük risk taşıyor.
Yüksek ateşte pişirilen etler, solunum ve sindirim sisteminde meydana gelecek kanser türlerini tetikliyor.
Mangal keyfi yapayım derken sağlığınızdan olmak istemiyorsanız Sağlık bakanlığının bu konudaki uyarılarına dikkat edin.
Dikkat edilmesi gereken hususlar şöyle:
1-Beyaz eti tercih edin. Tercihiniz kırmızı etse az yağlı olması tavsiye ediliyor.
2-Etleri pişirmek için odun kömürü kullanın. Kozalak, ladin ağacı ve tezek gibi alevsiz yakıtlar tehlikeli.
3-Kömür közüyle etler arasında en az 15 cm olmalı. Etler alevle temas etmeyecek.
4-Etler terbiye edilirken sirke, süt, yoğurt, sıvı yağ, limon suyu kullanılmalı.
5-Çiğ ve pişmiş etler 0-4 derece sıcaklıkta muhafaza edilmeli
6-Çiğ ve pişmiş gıdalar birbirine temas etmeden kapalı kutularda muhafaza edilmeli
7-Etlerin yanında mutlaka söğüş, salata benzeri ek besinler yer almalı.
8- Sıcak havalarda alkol, gazlı içecekler yerine, ayran, limonata gibi daha hafif içecekler tercih edilmeli
9-Etleri kestiğimiz doğrama tahtalarında salata ekmek gibi gıdaları kesmemeli
trthaber.com
Mangal keyfinizi kaçırmayın!
Sağlık Bakanlığının yaptığı araştırmalara göre insan sağlığını etkileyen önemli faktörlerin arasında gıdaların pişirilmesi geliyor.
YORUM EKLE
1
Zeytinyağı ihracatında 4,6 kat artış
2
Su sektöründe büyük satış!
3
AVM'de kaymağı yabancılar mı yiyor?
4
'Şeker Depolama'da yönetmelik değişti
5
Ünlü futbolcu Simit Sarayı'nın yeni reklam yüzü
6
GDO'suz ithalata analiz cezası!
7
Divan'dan nefis dondurma klasiği
8
ÇokÇok Thai ikinci şubeyi Ankara'da açtı
9
Doygun Ekmek'ten doygun indirim
10
Yaza girerken hafifleyin!
SON DAKİKA HABERLERİ
ANKETTüm Anketler
NAMAZ VAKİTLERİ
İMSAK
06:22
GÜNEŞ
07:52
ÖĞLE
12:55
İKİNDİ
15:25
AKŞAM
17:48
YATSI
19:12