Fazla kırmızı et ve karbonhidratla beslenen kadınlarda depresyona daha sık rastlandığı belirlendi. Harvard Üniversitesi'nden bilim adamlarının yaptığı araştırma, fazla kırmızı et ile cips, makarna ve ekmek gibi karbonhidratlı yiyecekler tüketen kadınlarda depresyona rastlanma oranının yaklaşık yüzde 41 fazla olduğunu gösterdi.
Bilim adamlarının 12 yıl süren araştırmasına depresyon geçmişi olmayan 43 bin kadın katıldı.
Kırmızı et ve karbonhidratı fazla tüketenlerde depresyona daha sık rastlandığı, zeytinyağı, kahve, şarap ve balık yeme alışkanlığı olanlarda ise bu oranın daha az olduğu görüldü.
Ancak bilim adamları, kırmızı et ve karbonhidratın mı depresyona yol açtığını yoksa depresyondakilerin mi bu tür yiyecekleri fazla tükettiğinin henüz kesinleşmediğini belirtti.
Kırmızı et depresyona mı yol açıyor?
Fazla kırmızı et ve karbonhidratla beslenen kadınlarda depresyona daha sık rastlandığı belirlendi.
YORUM EKLE
1
Cezayir Osmanlı Türk tatlılarından vazgeçmiyor
2
Hindistan'da soğan krizi yaşanıyor!
3
Tarım ihracatı ithalat oranını geçti
4
Ekol Gıda uygulama mutfağını açtı
5
Ukrayna sofralarını Türk balıkları süsleyecek
6
Hububatta 2023 ihracat stratejisi belirleniyor
7
Cumhuriyet tarihinde bir ilk daha gerçekleşti
8
Baba olmak isteyenler bu sebzeyi tüketsin
9
Dünya balık yiyor, Türkiye yerinde sayıyor!
10
Çöpe attığımız sebze ve meyve Afrika'yı doyurur
SON DAKİKA HABERLERİ
ANKETTüm Anketler
NAMAZ VAKİTLERİ
İMSAK
06:25
GÜNEŞ
07:55
ÖĞLE
12:56
İKİNDİ
15:24
AKŞAM
17:46
YATSI
19:11