Kimileri kokusundan dolayı sofralarda sirke kullanmayı tercih etmez. Ancak sirkenin faydaları, beslenmeden temizliğe saymakla bitmiyor.
O keskin tat, yerini doğallığa bırakırken; Türk sirkeleri Avrupa'nın da tercihi konumuna yükseldi. Sirkenin bilinen 10 bin yıllık tarihi var.
Sevenleri için salataların ve çorbaların vazgeçilmezi olan sirkenin en temel özelliği meyvelerdeki faydalı maddeleri sofralara taşıması.
Özellikle siyah üzümden elde edilen sirkelerde polifenoller yaşlanmayı geciktirici etkiler, hücrelerin yenilenmesinden korunmasına vücudun bağışıklık sisteminin geliştirilmesine kadar bir çok etkisi var.
Yüzde 100 üzüm ve elma suyundan yapılan sirkeler tercih sebebi.
PEKİ SİRKENİN EN İYİSİ NASIL ANLAŞILIR?
Sirke içilebiliyorsa sirkedir fakat boğazından akmıyorsa yakıyorsa tam sirke değildir. Ayrıca sirke bilinen en iyi dezenfektanlardan.
Sirke salataların vazgeçilmez tatlandırıcısı ama bir başka özelliği de temizlik malzemesi olarak kullanılması. Gelen malzemelerin içinde neler olabilir? -Bunlar tarladan geldiği için bazen çiftçi düzensiz zirai ilaç kullanabiliyor hatta yasak zirai ilaçları da kullanabiliyor. O zirai ilaçların en iyi şekilde giderilmesinde sirke kullanılması gerekir.
İşte sirkenin bilinmeyen faydaları
Türk sirkeleri Avrupa'nın da tercihi konumuna yükseldi. Sirkenin bilinen 10 bin yıllık tarihi var. İşte sirke mucizesi...
YORUM EKLE
1
Bu bahçeden münevverler yetişiyor!
2
Silifke'de zeytin hasadı mutlu başladı
3
Elmaların tadını iklim değiştirmiş
4
Bal Üreticileri fiyat için toplandı
5
Kuruşunuzu istemekten asla utanmayın!
6
Manda kaymağı ve manda yoğurdu tarih olmamalı
7
Ünlülerin bahçeleri bostan gibi
8
Et üreticisi market zinciri kuruyor
9
Okul kantinlerinde glutensiz ürün bulunmalı
10
Avrupa'da balık pazarının hakimi Türkler
SON DAKİKA HABERLERİ
ANKETTüm Anketler
NAMAZ VAKİTLERİ
İMSAK
06:25
GÜNEŞ
07:55
ÖĞLE
12:56
İKİNDİ
15:24
AKŞAM
17:46
YATSI
19:11