Unutkanlık sadece ileri yaştaki kişilerde değil, her yaş grubunda sıkça görülen bir sorun haline geldi. Neyse ki bazı besinlerin düzenli tüketimi beyni çalıştırarak unutkanlığı önleyebiliyor. İşte hafızanız için yemeniz gereken gıdalar… Her gün 5 porsiyon sebze ve meyve tüketin. Güçlü bir hafıza için porsiyonlardan biri mutlaka orman meyvesi, özellikle de yaban mersini olsun.
Ayrıca kayısı, kırmızı ya da yeşil üzüm, portakal, kırmızı greyfurt, şeftali, armut ve mandalina da çok güçlü antioksidanlardan.
Haftada iki gün balık yemeniz şart. Eğer balık tüketemiyorsanız günde 1 gram omega 3 takviyesi almanızda fayda var.
Ceviz de omega 3 yağ asidi açısından en zengin kaynaklardan biri olarak kabul edilir.
Haftada üç kez kırmızı et, günlük süt, yoğurt, peynir ve yumurta tüketimi vücuda yeterli.
E vitamini beyin sağlığı açısından en temel antioksidanlardan birini oluşturuyor. Bu nedenle esmer pirinç, buğday, çavdar, yulaf gibi besinlere öğünlerinizde yer verin. Sabah
Güçlü bir hafıza için haftada iki gün balık yiyin
Çağın hastalığı unutkanlıktan kurtulmak için beslenmenize dikkat etmelisiniz. Bu illetten kurtulmak için işte yapmanız gerekenler…
YORUM EKLE
1
2012 gıda etkinlik takvimi
2
2012 gıda, tarım ve ambalaj fuarları
3
Birlik Toptan Satış Pendik Mağazası açıldı
4
Rest Damlalık ile bulaşıklar kupkuru
5
Süt yerine süt ürünleri tercih ediliyor!
6
Bozuk gıda maddelerinde eski hamam eski tas!
7
‘Süt Günü’nde süt içmeliyiz ama nasıl?...
8
Rastgele papatya çayı içmeyin!
9
Mide kanseri için elma suyu ve yoğurt
10
Çok satılsın diye ‘çocuklar’ feda...
SON DAKİKA HABERLERİ
ANKETTüm Anketler
NAMAZ VAKİTLERİ
İMSAK
06:23
GÜNEŞ
07:53
ÖĞLE
12:55
İKİNDİ
15:25
AKŞAM
17:48
YATSI
19:12