Japonya’daki Keio Üniversitesi’nden bilim insanlarının yaptığı araştırmada, büyük dozlarda E vitamini verilen farelerde kemik yoğunluğunun daha düşük olduğu görüldü. Araştırmacılar E vitamininin kemik eriten osteoklast hücrelerinin oluşumunu teşvik edebileceğini düşünüyor. Bu durumda vücut ürettiğinden çok kemik hücresi kaybediyor. Önceki araştırmalarda E vitamininin yaşlılarda kemik güçlendirme tedavisinde kullanılabileceği belirtilmişti. Bilim insanları çalışmaların sınırlı olduğunu söylüyor. Son araştırma Nature Tıp dergisinde yayımlandı.
Anahtar Kelimeler: Gıda Vitrini, Gıda, Vitrin, Tarım, GDO, Gıda Güvenliği, Alo 174, Sağlıklı Gıda, Beslenme, Yemek, Baklava, Restoran, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Mehmet Mehdi Eker, E Vitamini
Fazla ‘E’ kemiğe zarar
Ispanak, brokoli gibi yeşil renkli sebzelerde, yağlarda, fındık ve bademde bol bulunan E vitamininin fazla tüketilmesinin kemik erimesini tetikleyebileceği ortaya çıktı.

YORUM EKLE
1
Emsan şıklığı vitrine çıkıyor
2
Yeni Gıda Mevzuatı sektörü nereye götürecek?
3
Filiz’den Mor Çatı’ya destek
4
Porselende 2012 trendi: Kombine Takımlar
5
Lezita bayileri Kuşadası’nda buluştu
6
Markalar tehdit altında!
7
Morphy Richards'tan çorba yapma makinası
8
NAR Gourmet İstinye Park'ta
9
Özsüt’ten Karaorman Krokan!
10
Paşabahçe Kanyon mağazası yenilendi
SON DAKİKA HABERLERİ
ANKETTüm Anketler
NAMAZ VAKİTLERİ

İMSAK
06:49

GÜNEŞ
08:21

ÖĞLE
13:10

İKİNDİ
15:29

AKŞAM
17:49

YATSI
19:16
SIRADAKİ HABER