Ordu Üniversitesi (ODÜ) Diş Hekimliği Fakültesi Periodontoloji Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Mehmet Cankat Kara, çam sakızının diş sağlığı açısından önemli bir yere sahip olduğunu söyledi.
Çam sakızının aromatik ve güzel bir tadı bulunduğunu anlatan Kara, "Çam sakızı özellikle Karadeniz'de çok kullanılıyor. Adından da belli olduğu gibi çam ağacından elde edilen koyu kıvamlı fakat sert olmayan, bal renginde, aromatik, güzel tadı ve hoş kokusu olan bir madde" dedi.
Söz konusu sakızın diş eti hastalıklarında tercih edildiğini vurgulayan Kara, şöyle konuştu:
"Halk arasında daha çok mide hastalıklarında kullanılmakta. Günümüzde antiseptik özelliğinden dolayı ağız hastalıklarında, özellikle diş eti hastalıklarında kullanılıyor. Çam sakızı, hem diş etlerini güçlendirici hem de yapışkan özelliğinden dolayı ağız içerisindeki yemek artıklarını temizleyebildiğinden faydalı bir ürün. Tabi ki her şeyden önce diş sağlığı için diş fırçalamak önemli. Bu anlamda dişte oral hijyene dikkat etmemiz gerekmekte."
Doç. Dr. Kara, çam sakızının özellikle öğün aralarında ve dişlerin fırçalanamadığı zamanlarda kullanılması gerektiğini kaydetti.
Çam sakızı doğal diş koruyucusu
Çam ağacından elde edilen ve farklı aromasıyla dikkati çeken çam sakızının, diş temizliğinde etkili olduğu bildirildi.
YORUM EKLE
1
Türkiye'de meyve üretimi ve üretim alan artıyor
2
Fındık üreticiyi sevindirdi
3
Fast-Food prostat kanseri sebebi olabilir
4
Denetimde zabıta devri ne zaman bitecek?
5
Okul Sütü ihalesi yarın yapılacak
6
Kuşburnu C vitamini zengini
7
Çocuklar için "şeker" gibi kampanya
8
Mersin 70 ton narenciyeyle süslendi
9
Salatasının içinden öyle bir şey çıktı ki!
10
Eczacılar bitki koruma ürünü satabilecek
SON DAKİKA HABERLERİ
ANKETTüm Anketler
NAMAZ VAKİTLERİ
İMSAK
06:11
GÜNEŞ
07:39
ÖĞLE
12:53
İKİNDİ
15:32
AKŞAM
17:57
YATSI
19:19