Gıdavitrini - İstanbul Çekmeköy ilçe sınırlarında gıda ve içecek üretim tesisleri, restoranlar, kafeler, catering firmaları gibi tüm yeme içme mekanlarının uygun hijyen standartlarına ulaşmasını ve gıda güvenliği koşullarına bağlı sürdürülebilir işletmeler olmasını hedefleyen Şeffaf Mutfak Projesi başladı. Proje çerçevesinde denetlenen mekanlardan “Kahve Durağı” geçerli puan alarak projenin ilk işletmesi oldu.
Çekmeköy Belediyesi öncülüğünde başlatılan ve Diversey Care proje ortaklığında yürütülen Şeffaf Mutfak Projesi çerçevesinde yapılan denetimler Kahve Durağı ile başladı. İşletmelerin gıda güvenliği şartlarına uygun hale getirilmesi ve doğru hijyen seviyesine ulaşmasını hedefleyen proje doğrultusunda, müşteriler nezdinde güvenilir ve sürdürülebilir işletmeler amaçlanıyor. Projeye başvuru yapan işletmelerin, Çekmeköy Belediyesi tarafından görevlendirilen gıda mühendisleri ile yaptığı denetimleri geçtiğimiz hafta başladı. Çekmeköy ilçesinde bulunan Kahve Durağı denetimden aldığı puan ile standartlara uyumlu olduğunu belgeledi.
Şeffaf Mutfak Projesi, belirli aralıklarla tekrarlanan değerlendirme ziyaretleri, hijyen danışmanlığı, eğitim seminerleri ve işletmeler için gerçekleştirilecek kapsamlı tanıtım faaliyetleri ile işletmeler üzerinde sürdürülebilirliğini ve etkinliğini artırmayı planlıyor. Sertifika sonrasında yapılacak periyodik denetimler ile mekanların kalite standartları takip edilirken Diversey Care tarafından verilen hijyen eğitimlerinin de artırılması hedefleniyor. Şeffaf Mutfak Projesi ile gıda güvenliği ve hijyen uygulamaları konusuna gösterdiği özenin altını çizen Çekmeköy Belediyesi, “Kentsel ve Sosyal Yapısı ile Modern ve Model Çekmeköy” vizyonu ile gönüllü projelere imza atmaya devam edeceğinin sinyallerini veriyor.
Güncelleme Tarihi: 20 Ocak 2016, 11:35