Selami Türkoğlu
Yönetici
21
Mar 2014
Türkiye suyu sevmeye başladı
Ambalajlı su tüketiminin her geçen yıl arttığına dikkat çeken Ambalajlı Su Üreticileri Derneği (SUDER) Başkanı İsmail Özdemir, 2013 yılında kişi başı tüketimin 135 litreye ulaştığını açıkladı. 22 Mart Dünya Su Günü dolayısıyla...
HABERİ OKU21
Mar 2014
Little Caesars Bodrum'da şube açtı
GIDAVİTRİNİ -Dünyanın en hızlı büyüyen pizza zinciri Little Caesars, şube sayısını arttırmaya devam ediyor. İzmir'den sonra Ege Bölgesi'nde ikinci durak olarak Bodrum'u seçen Little Caesars, bundan böyle Bodrum'da pizza...
HABERİ OKU21
Mar 2014
Hollywood kutusundan çıkanı yiyor
GIDAVİTRİNİ -Dünyada da Türkiye'de çok sayıda ünlü kilo vermek ve formunu korumak için adrese teslim sağlıklı hazır yemekleri tercih ediyor. 3 saatte bir yemek alan da var sadece cildi güzelleştiren mönüleri tercih eden de. Ünlüler...
HABERİ OKU21
Mar 2014
1 günde 4 bin cam şişe topladılar
GIDAVİTRİNİ - Tüm üretim süreçlerini ‘sürdürülebilirlik” ilkesi doğrultusunda kurgulayan Anadolu Cam Sanayii A.Ş., geri dönüşümde farkındalığı artırmayı hedefleyen ‘Cam Yeniden Cam' projesini Türkiye'nin her köşesine...
HABERİ OKU21
Mar 2014
Kamkat tüketin, zinde kalın
Uzman Diyetisyen Serkan Tutar, kabuğuyla birlikte yenilen tek narenciye çeşidi olan kamkatın, sağlık açısından oldukça faydalı bir besin olduğunu söyledi. Tutar, 'Özellikle tansiyon ve kolesterol düşürmede birebirdir' dedi. Kabuğuyla...
HABERİ OKU21
Mar 2014
Süt üretimi yüzde 100 arttı
GIDAVİTRİNİ - Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, İzmir'in Ödemiş ilçesini ziyaret etti. Burada, Ziraat Odası önünde toplanan üreticilere seslenen Eker,verimli topraklar üzerine kurulu İzmir'de tarımsal üretimi artırmak...
HABERİ OKU21
Mar 2014
Usta şefler ‘ZAMAN’a karşı yarışıyor
Global bilgi ve tecrübesiyle şeflerin hayatına kolaylık getiren çözümler sunan Unilever Food Solutions, bu yıl ETÜDER ve Sine Fuarcılık işbirliğinde, CNR EXPO İstanbul'da, 27-30 Mart 2014 tarihleri arasında gerçekleşecek CNR EDT EXPO...
HABERİ OKU21
Mar 2014
Perakende sektörü 16 Nisan’a kilitlendi
GIDAVİTRİNİ -Türkiye Perakendeciler Federasyonu tarafından düzenlenen ve organize gıda perakende sektörünü bir araya getiren Yerel Zincirler Buluşuyor 2014'ü, sektör büyük bir heyecanla bekliyor. Coca-Cola, Evyap, Eczacıbaşı, Sütaş,...
HABERİ OKU21
Mar 2014
Eker’den vazgeçilmez bir klasik
Süt ve süt ürünleri konusunda tüketicilerini 37 yıldır kalite ve tazelikle buluşturan Eker, sütten gelen lezzetleri ile de fark yaratmaya devam ediyor. Son teknoloji ile donatılmış yeni tesislerinde, Türkiye'nin en lezzetli sütlerinden...
HABERİ OKU20
Mar 2014
Hepsinden ye ama hepsini yeme!
GIDAVİTRİNİ -Türkiye Yemek Sanayicileri Dernekleri Federasyonu'nun (YESİDEF) sosyal sorumluluk projesi ‘Türkiye Obezite ile Mücadele Platformu', 14 Mart Tıp Bayramı'nda İzmir'de düzenlenen basın toplantısıyla kamuoyuyla...
HABERİ OKU20
Mar 2014
Gıda mühendisleri adalet istiyor
Gıda Mühendisleri Odası'ndan yapılan açıklamada, gıda ile ilgili uzmanlığı olmayan kişilerin gıda maddeleri konusunda bilgi kirliliği yaratarak, tüketicide panik havası oluşturduğuna dikkat çekildi. Türk Mühendis Mimar Odaları Birliği...
HABERİ OKU20
Mar 2014
Organiğe talep pazarı da büyüttü
Organik ürün (Ekolojik Ürün) üretimi de talebi de hızlı artıyor. Yumurtadan büyük ve küçükbaş hayvancılığa, sebze meyveden tekstile kadar çok geniş bir üretim yelpazesine ulaşan organik pazarı yılda ortalama yüzde 10-12 oranında büyüyor....
HABERİ OKU20
Mar 2014
Konya'da 24 saat sıcak çorba hizmeti
Konya İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği'ne bağlı hizmet veren sağlık kurumlarında hasta memnuniyetini artırmak için '24 saat sıcak çorba” hizmeti başlatıldı. Konu ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Konya İli...
HABERİ OKU20
Mar 2014
Sınavda başarı beslenmeden geçiyor
GIDAVİTRİNİ -İki milyondan fazla öğrenci, pazar günü üniversiteye girişin ilk adımı olan YGS sınavında ter dökecek. Sınava birkaç gün kala olası mide rahatsızlıklarını engellemek, sınav stresini azaltıp konsantrasyonu artırmak için...
HABERİ OKU20
Mar 2014
Boza geleneğine özel bardak
Paşabahçe, Türkiye'nin en eski içeceklerinden biri olan boza geleneğine katkıda bulunuyor. Her mevsim hem sağlıklı olması hem de lezzeti sebebiyle birçok kişi tarafından tercih edilen boza, Paşabahçe Gourmet koleksiyonunda yer alan özel...
HABERİ OKU20
Mar 2014
Banvit'ten Sosisli Dükkanı konsepti
GIDAVİTRİN - Sokak lezzetlerinden vazgeçemiyorsanız, sağlıklı, güvenilir ve markalı gıda tüketimine de önem veriyorsanız Banvit'in Nişantaşı City's Mahalle'deki mekânı tam size göre. Arayıp da bulamadığınız 'hot...
HABERİ OKU20
Mar 2014
En ideal besin anne sütü
GIDAVİTRİNİ -Anne sütü, bebekler için en iyi ve en yararlı besindir. Bebekleri, önemli hastalıklara karşı koruyucu özelliği olan anne sütü, annenin sağlığı üzerinde de olumlu etkiye sahiptir. Emzirme, bağışıklık sistemini güçlendirerek...
HABERİ OKU20
Mar 2014
Yere düşen yiyecek tekrar yenir mi?
GIDAVİTRİNİ -Prof. Dr. Ahmet Rasim Küçükusta,Birmingham Aston Üniversitesi tarafından gerçekleştirilen bir araştırmanın, yere düşen yiyeceğin beş saniye içinde yerden alınırsa buna fazla bakteri bulaşmayabileceğini ve dolayısıyla da...
HABERİ OKU20
Mar 2014
Diyet içecekler daha fazla yediriyor!
GIDAVİTRİNİ -American Journal of Public Health isimli tıp dergisinde yayınlanan araştırma Milli Sağlık ve Beslenme Çalışmasının (National Health and Nutrition Examination Survey) 1999-2010 seneleri arasındaki verilerinden faydalanılarak gerçekleştirildi....
HABERİ OKU20
Mar 2014
Su içmek için susamayı beklemeyin
GIDAVİTRİNİ -Pek çok insan günlük yaşamın koşuşturması ve iş hayatının yüksek temposu içinde su içmeyi unutmaktadır. Ancak su içmek için susamayı beklemek, su ihtiyacını çay ve kahve ile gidermek uzmanlar tarafından önemli sağlık...
HABERİ OKU20
Mar 2014
Gıdada kuraklık tehlikesi yaşanır mı?
Türkiye'de gıda sektörü son dönemde özellikle kuraklığın yol açacağı riskleri tartışıyor. Sektör temsilcilerinin dikkat çektiği konuların başında, kuraklık nedeniyle ithalat ya da maliyet artışı geliyor. Sektör için en umut...
HABERİ OKU20
Mar 2014
Fıstıkçılar lisanslı depo istiyor
Gaziantep Fıstık Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı İlhan Eralp, Gaziantep Ticaret Odasında (GTO) düzenlenen toplantıda, sektörün sorunlarını çözmek ve gelişimini sağlamak için geçen yılın aralık ayında dernek çatısında...
HABERİ OKU20
Mar 2014
Ekmek israfı giderek artıyor!
STUMP, Amerikan Beslenme ve Diyetetik Akademisi eski Başkanı, Yönetim Kurulu Üyesi ve Direktörü Sylvia Escott, ekmek israfının gün geçtikçe arttığına işaret ederek, 'UNICEF gibi kurumlarla çalışarak aç ülkelere ekmeğin gönderilmesi,...
HABERİ OKU19
Mar 2014
Simit Sarayı'ndan atom menü
Keyifli vakit geçirmek isteyenlerin birinci tercihi Simit Sarayı, geniş ürün yelpazesinin yanı sıra gerçekleştridiği kampanyalarıyla da ses getiriyor. Kişiye özel hizmetlerini, benzersiz tatlarını ve yüksek kalite anlayışını lezzet tutkunlarıyla...
HABERİ OKU