Alışveriş Merkezi Yatırımcıları Derneği’nin (AMYD) verilerine göre, Türkiye’de son 7 yılda 41 alışveriş merkezi (AVM) kapandı. Türkiye’de aktif olarak çalışan 313 AVM, yaklaşık 400 bin kişilik istihdam sağlıyor.
AMYD Denetleme Kurulu üyesi ve Ankara’daki Kentpark AVM’nin Genel Müdürü Mehmet Akalın’ın aktardığı verilere göre, kapanan 41 AVM’nin illere göre dağılımında, İstanbul öne çıktı. Kapanan AVM sayısı 26 olan İstanbul’u, 5 AVM ile Ankara takip etti.
Muğla’da 2, Bursa, Mersin, Gaziantep, İzmir, Balıkesir, Denizli, Sivas ve Tekirdağ’da birer AVM kapandı. Uluslararası kriterlere göre AVM’lerin 20 bin metrekarenin üzerinde olması gerekiyor. Kapanan 41 AVM’den sadece 6’sı bu kritere sahip.
haberturk.com
7 yılda 41 AVM'ye kilit vuruldu!
Türkiye’de son 7 yılda 41 alışveriş merkezi (AVM) kapandı. Aktif olarak çalışan 313 AVM, yaklaşık 400 bin kişilik istihdam sağlıyor.

YORUM EKLE
1
Garsona işgüvenliği şartı geldi!
2
Saman ithalatı besiciye yansımadı!
3
Avrupa'da at eti skandalı büyüyor
4
Markalar tüketiciyi kandırıyor mu?
5
Kış hastalıklarından ayva suyu ile korunun
6
"Şok Diyet"ler kalbinizi tehlikeye atıyor!
7
Kaçak domuz eti iddiası!
8
Pazarcılarda yaka kartı zorunluluğu
9
Havayolunda alkol gitti teşvik geldi
10
Moğolistan'da "Beyaz Ay” coşkusu
SON DAKİKA HABERLERİ
ANKETTüm Anketler
NAMAZ VAKİTLERİ

İMSAK
06:49

GÜNEŞ
08:21

ÖĞLE
13:10

İKİNDİ
15:29

AKŞAM
17:49

YATSI
19:16
SIRADAKİ HABER