İngiltere'de yapılan bir araştırmada, Omega 3'ün kansere karşı koruyucu etkisi olduğu açıklandı. Haftada en az 2 kez tüketlen somon, kansere yakalanma ihtimalini %30 azalttığı gözleniyor. Somon balığında bulunan prostaglandinler, insan vücudunda gelişen alerjik rahatsızlıklara da engel oluyor.
Bunların yanı somon, omega-3 yağ asitlerinin mükemmel kaynağı. Araştırmalar tüketiminin, kalp hastalıkları riskini azalttığını kanıtladı. Kadınlar üzerinde yapılan bir çalışmada balık tüketimi ayda birden daha az olanlarla ayda 1-3 arasında olanlar karşılaştırıldı. Çıkan sonuca göre, balık koroner kalp hastalıkları riskini yüzde 21 oranında azaltıyor. Bu oran; haftada bir kez balık tüketenlerde yüzde 29, 2-4 kere tüketenlerde yüzde 31 ve haftada 5ten daha fazla tüketenlerde yüzde 34e çıkıyor.
OMEGA-3 NEDiR?
Omega-3, vücut tarafından yapılamayan ve dışarıdan yiyeceklerle alınması gereken doymamış yağ asidi çeşitlerinden. Kendi içinde EPA (Eicosa Pentaenoic Acid) ve DHA (Docosa Haxaenoic Acid) olarak ikiye ayrılır. Omega-3 alımını sağlayabilmek için aslında birçok kaynaktan bahsedilebilir ama en iyi kaynağın balık olduğu bilinir.
milliyet.com.tr
'Somon balığı'nın mucize etkisi
Balıklarda bulunan Omega 3'ün birçok hastalığa iyi geldiği kanıtlatmışken, yeni bir etkisi daha keşfedildi.
YORUM EKLE
1
Karadeniz'de alabalık katliamı!
2
İncir üreticisini fırtına ve yağış vurdu
3
Küçük palamut satanlara ceza yağdı
4
Et fiyatlarındaki dalgalanmalar dönemsel
5
Domates bu yıl da tarlada kalmasın!
6
Nasreddin Hoca ve Keloğlan obeziteyi anlatacak
7
Ekmekteki hastalık insan sağlığını tehdit ediyor
8
Dayanıklı meyveler ihracatı kolaylaştırıyor
9
Erkenci soğanın hasadına başlandı
10
Fındık üretiminde Karadeniz'e rakip çıktı
SON DAKİKA HABERLERİ
ANKETTüm Anketler
NAMAZ VAKİTLERİ
İMSAK
06:26
GÜNEŞ
07:56
ÖĞLE
12:56
İKİNDİ
15:24
AKŞAM
17:46
YATSI
19:10