Silifkeli cezerye ustası Ali Özsu, gazetecilere yaptığı açıklamada "Silifkenin yoğurdu ah seni kimler doğurdu, Seni doğuran ana balınan mı yoğurdu" dizeleriyle bilinen türküden esinlenerek yoğurt lokum üretmeye karar verdiğini anlattı.
4 yıldır meşhur Silifke yoğurdundan lokum üretebilmek için çalıştığını ifade eden Özsu, şunları söyledi:
"Tadı yakalayabilmek için büyük uğraşlar verdim. Sonuçta yoğurt lokumu ürettiğim için çok mutluyum. İlçemize gelen yerli ve yabancı turistler, dünyaca ünlü meşhur Silifke yoğurdunu ülkelerine veya memleketlerine götüremiyorlardı. Ancak burada tadabiliyorlardı. Silifke yoğurdundan lokum üretebilirsem herkes gönül rahatlığıyla ülkelerine ve memleketlerine götürebilir diye düşündüm. Başardığım için çok mutluyum."
4 SAATTE HAZIRLANIYOR
Gelen siparişler doğrultusunda değişik illere yoğurttan yapılmış lokum göndermeye başladıklarını bildiren Özsu, şöyle devam etti: "Yoğurtlu lokumu yoğurt, nişasta ve şeker ile yapıyorum. Yaklaşık 4 saatlik bir işlemin ardından hazırladığım lokumun içerisine fındık koyuyorum. Dileyen herkes gönül rahatlığı ile bu lokumları tadabilir. Şekeri az, hazmı kolay olan bu lokumların çok sevileceğine inanıyorum."
aa.com.tr
'Silifke yoğurdu'ndan lokum üretti
Mersin'de "Silifke'nin yoğurdu ah seni kimler doğurdu" dizeleriyle hafızalarda yer edinen türküden esinlenen cezerye ustası, yoğurttan lokum üretti.
YORUM EKLE
1
Hazır gıdalar hastalıklara mı yol açıyor?
2
Tüketici bu anketi dikkate almalı
3
Yılda 1,5 milyar liralık ekmek israf ediliyor
4
At eti skandalı Afrika'ya sıçradı
5
Mehmetçiğe bal diye şurup satmışlar
6
Sütten sonra 'okul balı' da dağıtılıyor
7
Güneş görmemiş özel bir sebze
8
Kahvenizi sütlü alın
9
En fazla yeşil fasulyenin fiyatı arttı
10
Konya Tarım Fuarı'na sayılı günler kaldı
SON DAKİKA HABERLERİ
ANKETTüm Anketler
NAMAZ VAKİTLERİ
İMSAK
06:25
GÜNEŞ
07:55
ÖĞLE
12:56
İKİNDİ
15:24
AKŞAM
17:46
YATSI
19:11