Gıdavitrini - İster mor olsun; ister siyah veya beyaz... Dut, antioksidan içeriği çok yüksek olan çok sağlıklı bir meyve. Taze olarak tüketildiği gibi; kurutularak veya pekmezi yapılarak da tüketilen dut tam bir sağlık deposu.
Uzman Diyetisyen İpek Ağca Özger, tam bir şifa deposu olan dut için, "A vitamini, K vitamini, B grubu vitaminleri, demir, potasyum ve fosfordan zengindir." tespitini yapıyor. Özger, "Dut aynı zamanda antosiyanin, lutein, ksantin ve beta-karoten gibi önemli antioksidanların kaynağıdır’ diyor.
Bu özelliğinden dolayı birçok hastalığın tedavisinde ve cilt bakım malzemelerinde kullanılmaktadır. Yaklaşık 1 çay bardağı kadar dut 1 porsiyon meyveye eşittir.
Bu özelliğinden dolayı birçok hastalığın tedavisinde ve cilt bakım malzemelerinde kullanılmaktadır. Yaklaşık 1 çay bardağı kadar dut 1 porsiyon meyveye eşittir.
BAĞIŞIKLI SİSTEMİNİ GÜÇLENDİRİYOR
Uzman Diyetisyen İpek Ağaca Özger, dutun faydalarını şu cümlelerle sıralıyor:
1.Dut, içerdiği antioksidanlar sayesinde kansere yakalanma riskini azaltır.
2.Dut kan basıncının dengede tutulmasını sağlar, kanın pıhtılaşmasını engeller.
3.Dut kansızlığın giderilmesinde yardımcı olabilir.
4.Kan şekerinin dengelenmesini sağlar.
5.Karaciğer ve böbrekleri toksinlerden arındırır.
6.Soğuk algınlığı ve gribi önlemede etkilidir.
7.Kolesterol seviyesinin dengede tutulmasını sağlar.
8.Bağışıklık sistemini güçlendirir.
9.Antioksidan özelliğinden dolayı cilt sağlığında faydalıdır.
Güncelleme Tarihi: 09 Ağustos 2016, 16:42