Geliştirdiği projeyle unutulmaya yüz tutmuş bir ürün olan zembil ile Bafra kaymağıyla üretilen lokumu bir araya getiren Bafra Kaymaklı Lokum Evi Genel Müdürü Nezahat Şahin, marka olma yolunda emin adımlarla ilerliyor.
Bafra Halk Eğitim Merkezinde uzun yıllar usta öğretici olarak dikiş eğitimi veren Nezahat Şahin, 2009 yılında önemli bir karar aldı. O da yöresel el sanatlarına gönül vermiş isimlerdendi, tüm bu güzelliklerin korunması gerektiğini biliyordu. Şahin bu bilinçle, neredeyse hafızalardan tamamen silinen yöresel el sanatı zembili tekrar canlandırmak adına Samsun İl Özel İdaresine bir proje sundu. Proje zembil sanatıyla üretilen kutuların içerisinde yöreye özel lokumların satılmasını kapsıyordu. Şahinin heyecanlı bekleyişine idareden olumlu yanıt geldi. Proje kabil edilmişti. Bu sevindirici gelişmenin ardından Şahin, bir yandan lokum kaymak kursuna katıldı, bir yandan da Bafra Halk Eğitim Merkezinde açılan zembil kursunda öğrencilerine ders vermeye başladı. Emeğinin karşılığını alan Şahine artık öğrencileri de destek oluyor. Şahin tarafından kurulan, bir yörenin unutulmaya yüz tutmuş değerlerini bünyesinde barındıran Bafra Lokum Evinde öğrencilerin hazırladığı zembiller Bafranın ünlü kaymaklı lokumu ile buluşuyor.
Nezahat Şahin, yalnızca bir düşünce ile sınırlı kalmayarak hayata geçirdiği projesini daha da ileriye taşımak istiyor. Samsunun Bafra ilçesine bağlı Kızılırmak Deltasında yarı yabani yetişen mandaların sütünden elde edilen kaymaktan lokum üreten Nezahat Şahin, Samsun İl Özel İdaresi ortaklığında yürütülen projeyi marka yapmak istiyor. Bafrada Nisan ayında açtığı işyerinde hem üretim hem de satış yapan Şahin, şehre özel kaymaklı lokumu artık hafızalardan silinmeye başlayan zembil içinde müşterisine sunuyor.
kobiden.com
Dünyanın ağız tadı Bafradan
Bafra Kaymaklı Lokum Evi Genel Müdürü Nezahat Şahin, marka olma yolunda emin adımlarla ilerliyor.
YORUM EKLE
1
Osmancık Pirinç Festivali başladı
2
Dokuz milyarlık nüfus nasıl doyurulur?
3
Bir kişiye en fazla 5 ekmek dönemi!
4
Şifa için alabalığı canlı canlı yutuyor
5
Dünya arıcıları Türkiye'de buluşuyor
6
Anı Bisküvi ihracata odaklandı
7
Şanver yüzünü Avrupaya çevirecek
8
Hileli sucuğu pizza ile vatandaşa yediriyorlar
9
Açlık radikalizmi besleyen bir etkendir
10
Brezilya'nın milli içeceği Türkiye'de
SON DAKİKA HABERLERİ
ANKETTüm Anketler
NAMAZ VAKİTLERİ
İMSAK
06:24
GÜNEŞ
07:54
ÖĞLE
12:55
İKİNDİ
15:24
AKŞAM
17:47
YATSI
19:11