Tavuk gibi pişirmeyle ortaya çıkan tavuk suyunun da besin değeri açısından oldukça zengin olduğu belirtildi. Vücudumuzdaki hücrelerin büyümesi ve onarımı için elzem aminoasit açısından çok zengin olan tavuk, aynı zamanda içerisinde bulunan B3, B6 ve B5 vitaminleri nedeniyle deri, saç ve bağışıklık sistemine katkısıyla biliniyor.
Haşlanarak tüketilmek istenen tavuk etlerindeki B5 ve B6 vitaminlerinin pişirme suyuna geçmesiyle tavuk suyu da yüksek besin değerine sahip. Uzmanlar tavuk suyunun sinüslerin açılmasını sağlamaktan, eklem ağrılarını hafifletip vücut kırgınlığını geçirmeye kadar birçok şifalı özelliğe sahip olduğunun altını çiziyorlar.
Haşlanarak tüketilmek istenen tavuk etlerindeki B5 ve B6 vitaminlerinin pişirme suyuna geçmesiyle tavuk suyu da yüksek besin değerine sahip. Uzmanlar tavuk suyunun sinüslerin açılmasını sağlamaktan, eklem ağrılarını hafifletip vücut kırgınlığını geçirmeye kadar birçok şifalı özelliğe sahip olduğunun altını çiziyorlar.
Güncelleme Tarihi: 31 Mayıs 2014, 13:02