Bitlis’in Hizan ilçesindeki aşçılar, yöreye özgü ceviz, fındık ve yabani fıstığın bir çeşidi olan "bıttım" dan farklı bir lahmacun üretti.
Yörede yetişen bıttım, ceviz ve fındığı daha çok tanıtmak amacıyla kolları sıvayan ilçedeki aşçılar, bir araya gelerek bir kaç denemeden sonra istedikleri lezzeti yakaladı. Hiç yağ konulmamasına karşın 3 kuruyemiş içindeki doğal yağları barındıran lahmacun, özel lezzeti ile ilçe halkı tarafından büyük ilgi görüyor.
Lahmacun ustası Tahir Ekinci, ilçedeki yemek ustalarıyla bir araya gelerek yöresel ürünleri yemeklerinde kullanmaya karar verdiklerini söyledi. Ekinci, ''Yaklaşık 20 yıldır lahmacun ustasıyım. Aldığımız karar doğrultusunda, yaptığımız denemelerde mükemmel bir lezzet ortaya çıktı. Amacımız yöremize ait ürünleri tanıtmak. Bu nedenle ilk olarak lahmacundan başladık. Çok başarılı ve lezzetli bir sonuç aldık. Türkiye'de ilk kez cevizli, fındıklı ve bıttımlı lahmacunu biz yapmış olduk'' diye konuştu.
Özel olarak yaptıkları lahmacunun müşteriler tarafından çok beğenildiğini, ceviz, fındık ve bıttımın aynı zamanda çok sağlıklı ve doğal ürünler olduğunu vurgulayan Ekinci, ''Herkesin Hizan'a gelip yöresel lahmacunumuzdan tatmasını öneriyorum'' dedi.
Bıttımlı lahmacun büyük ilgi görüyor
Bitlis’in Hizan ilçesindeki aşçılar, yöreye özgü ceviz, fındık ve yabani fıstığın bir çeşidi olan "bıttım" dan farklı bir lahmacun üretti.
YORUM EKLE
1
İstanbulluya meyve sebze müjdesi
2
Bayat ekmekler böyle değerlendirilecek
3
Simitçilere zabıta denetimi!
4
Kuru fasulyeden dert yananlara çağrı!
5
Ünlü Hekim doğru bilinen yanlışları anlattı
6
Mehmet Öz'den 5 gıda uyarısı!
7
Ağız temizleyen sürpriz besin
8
Stokçu kazandı, tüketici kaybetti!
9
Kışın bu üç besini bol tüketin
10
Zeytin ve zeytinyağı 5 ülkede tanıtılacak
SON DAKİKA HABERLERİ
ANKETTüm Anketler
NAMAZ VAKİTLERİ
İMSAK
06:24
GÜNEŞ
07:54
ÖĞLE
12:55
İKİNDİ
15:24
AKŞAM
17:47
YATSI
19:11