Yediğiniz bir kavurmayı lezzetli kılan en önemli özellikler etin tadı ve pişirilme yöntemidir. Bingöl kavurması ise daha önce yediğiniz kavurmalardan daha farklı. Bunun birkaç sebebi var...
VİDEO İÇİN TIKLAYIN
Ormanlık alanları ve yaylarıyla meşhur olan Bingöl dağlarında hayvanlar meşe bitkisiyle besleniyor ki bu bitki kırmızı ete farklı bir lezzet katıyor.
Babasından devraldığı mesleği 30 yıldır sürdüren Bingöllü kavurma ustası Doğan Koç, Bingöl kavurmasının tamamen doğal ortamda otlayan oğlağın etinden olmasına dikkat çekiyor. Yaptıkları kavurmada hiçbir katkı maddesinin olmadığını, kavurmanın kendi yağı ve tuzla pişirildiğini dile getiren Koç, ustalığın tam da pişirilme esnasında ortaya çıktığını ifade etti. Koç, eti pişirirken dikkat edilmesi gereken hususu şöyle açıklıyor:
"Herkes et pişirir ama oğlak eti doğası gereği oldukça serttir. Etin yumuşaması için suyunu çekmesi lazım, bir süre karıştırdıktan sonra kapağı kapatıp kavrulması için 45 dakika pişirmek gerekiyor. Pişmeye yakın etin altını kıstıktan sonra biraz beklemeye alıyoruz. Kavurmayı servis ederken sıcak yemek isteyenlere özel bir sunum yapıyoruz. Kavurmanın donmaması için, içinde sıcak su olan derin bir kabın üzerine, kavurmayı ayrı bir tabağa koyarak servis ediyoruz."
haber7.com
Bingöl kavurması diğerlerinden çok farklı
Bingöl kavurması daha önce yediğiniz kavurmalardan çok farklı. Bunun birkaç sebebi var...
YORUM EKLE
YORUMLAR
1
Boğazlıyan pidesine büyük ilgi
2
Baltalı mutfağa girdi
3
Keskinoğlu'ndan sektörüne destek
4
Bebek mamasında zehir çıktı!
5
Yine bir fast food skandalı!
6
Sebze ve meyveye kar zammı!
7
Okul Sütü için 6 firma teklif verdi
8
Hayvancılığın sorunları masaya yatırıldı
9
AB israfa karşı harekete geçti
10
Obezitede kuşkulu bakteri!
SON DAKİKA HABERLERİ
ANKETTüm Anketler
NAMAZ VAKİTLERİ
İMSAK
06:23
GÜNEŞ
07:53
ÖĞLE
12:55
İKİNDİ
15:25
AKŞAM
17:48
YATSI
19:12
Kavurmanız mükemmel elinize sağlık İzmir'e yaşıyorum sizden ricam kavurmayı buzdolabı mı yoksa dipfirizmi bilgilendirirseniz çok memnun olurum teşekkürler