Kuru fasulyenin fiyatının artmasından sonra ayrılmaz ikili olan pirince de zam geldi. Pirincin market fiyatı 7 lirayı gördü. Gıdada görülen son dönemdeki zamlardan pirinç de nasibini aldı. Pirinç, çeltik yatağı Edirne'deki marketlerde 4 ila 5 lira arasında satılıyor. Son 3 yıldır çeltiğin fiyatı aynı kalırken, son günlerde 2 liraya kadar çıktı. Çeltik üreticiden 1 lira 60 kuruş ile 2 lira arasında fiyatla alınırken, pirinç marketlerde 5 lirayı gördü.
Edirne Ziraat Odası Başkanı Cengiz Yorulmaz, üreticiden alınan çeltik ile raflarda satılan pirinç arasındaki büyük fiyat farkının nereden kaynaklandığını insanların görmesi gerektiğini söyledi. Yorulmaz, "Üreten değil, burada aracı kazanmaktadır" dedi. Fasulyenin fiyatının yükselmesine anlam veremediğini aktaran Yorulmaz, "Ne yani Türkiye'de fasulye mi bitti? Her yerde her markette fasulye bulunmakta" diye konuştu. Yorulmaz, "Osmancık pirinci geçen sene 3.5 liraya satılıyordu, bu sene 4 lira 25 kuruştan satılıyor. Baldo geçen sene 4 lira, bu sene 5 lira" dedi. İstanbul'da ise marketlerde pirincin kilogramı 7 liraya varan fiyatlarla satılıyor.
'FASULYE YERiNE MERCiMEK YiYiN'
Kuru fasulye cep yakan fiyatıyla vatandaşı kara kara düşündürürken; uzmanlar ucuz alternatifler önerdi. Dr. Eylem Fadıloğlu, nohut, mercimek, soya fasulyesi, bezelye, börülce, barbunyanın şu an fiyatı nedeniyle kuru fasulye yerine alternatif olduğunu söyledi.
Üretici-aracı polemiği tüketiciyi vurdu!
Kuru fasulyeden sonra pirinç fiyatları da yükselişe geçti. Pirinç 7 liraya satılıyor. Beslenme uzmanları alternatif besinler öneriyor...
YORUM EKLE
1
Bakliyatçıların itirazı var
2
Akşehir lezzetleri vitrine çıktı
3
Su kaynakları hızla kuruyor!
4
Süt veren annelere kafein uyarısı
5
Süt ve süt ürünleri üretimi arttı
6
Kırmızı pancar sağlık deposu
7
TMO ikinci kez pirinç ithalatı yapacak
8
Alman Real Beğendik oldu
9
Veteriner hekimler iş yapamaz durumda
10
11 ayda 15 milyar yumurta üretildi
SON DAKİKA HABERLERİ
ANKETTüm Anketler
NAMAZ VAKİTLERİ
İMSAK
06:24
GÜNEŞ
07:54
ÖĞLE
12:55
İKİNDİ
15:24
AKŞAM
17:47
YATSI
19:11