Üniversitenin tüm yemekhane ve tesislerinde ekmek israfını önlemek ve daha sağlıklı beslenmeye dikkat çekmek amacıyla ekmeğin gramajı ve tuz oranı düşürüldü, un kalitesi yükseltildi, ekmeğe yüzde 5 kepek ilave edildi.
Selçuk Üniversitesi (SÜ) Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, bu uygulamayı gerçekleştirmedeki amacın daha sağlıklı beslenme imkanı sunmak ve ekmek israfını önlemek olduğunu söyledi.
Türkiye'de günlük üretilen 82 milyon ekmekten 4.6 milyon adedinin çeşitli nedenlerle çöpe gittiğini ifade eden Gökbel, "Sadece ekmek israfından ülke olarak günlük kaybımız 3.5 milyon lira. Ne yazık ki bu rakamlar her geçen gün daha da tırmanıyor" dedi.
Üniversiteden ekmek kampanyasına destek
Türkiye'de her geçen gün yayılan "Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası"na Selçuk Üniversitesi de destek verdi.
YORUM EKLE
1
Kuraklığa karşı dayanıklı fasulye üretecekler
2
Buğday hasadında 'aşırı sıcak' etkisi
3
Zeytin çekirdeği bilmecesi!
4
Gıdanın devleri Fi İstanbul'da buluşuyor
5
Mangal keyfinizi kaçırmayın!
6
Zeytinyağı ihracatında 4,6 kat artış
7
Su sektöründe büyük satış!
8
AVM'de kaymağı yabancılar mı yiyor?
9
'Şeker Depolama'da yönetmelik değişti
10
Ünlü futbolcu Simit Sarayı'nın yeni reklam yüzü
SON DAKİKA HABERLERİ
ANKETTüm Anketler
NAMAZ VAKİTLERİ
İMSAK
06:25
GÜNEŞ
07:55
ÖĞLE
12:56
İKİNDİ
15:24
AKŞAM
17:46
YATSI
19:11