Ramazan ayı boyunca Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğüne bağlı Gıda ve Yem Şube Müdürlüğü Erzincanda bulunan toplu tüketim yerleri ve gıda satış noktalarına sıkı denetim uygulayor. Denetimlerini sıklaştıran Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Ramazan ayında halkın gıda güvenliğinin en üst seviyede sağlanması için yoğun çaba gösteriyor. Yapılan denetimlere zaman zaman Erzincan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Erdem Karadağ da bizzat katılıyor. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan İl Müdürü Erdem Karadağ, denetimlerin aralıksız sürdürüleceğini kaydederek Gıda Yasasına aykırı durumlarda yasal işlemlerin derhal uygulanacağını söyledi.
Denetimler kapsamında marketler, lokantalar,fırınlar, pastaneler gibi toplu tüketim yapılan ve gıda satılan işyerleri denetlenecek. Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Erdem Karadağ yaptığı açıklamada Kurumumuzun önceliği yasaların verdiği yetki çerçevesinde halk sağlığını korumak ve gıda güvenliğini sağlamaktır. Bilindiği gibi Ramazan ayı boyunca artan gıda tüketimleri esnasında zaman zaman olumsuzluklara rastlanmaktadır. Bu kapsamda yıl boyunca düzenli olarak yürütülen denetimler Ramazan ayı boyunca artırılarak devam ettirilecektir. Marketlerde son kullanma tarihi geçmiş veya üretim izni olmayan gıdalara rastlanılması durumunda tüm yasal yaptırımlar uygulanacaktır. Aynı şekilde lokanta, pastane, kafeterya gibi toplu tüketim yerlerinde de geniş çaplı kontroller başlatılmış ve Ramazan ayı boyunca bu denetimler sıkı şekilde sürdürülecektir. Gerek Bakanlığımız gerekse İl Müdürlüğümüz yasalara uygun olmayan hiçbir gıda satışına izin vermeyecektir dedi.
2013 yılında 64 bin TL ceza kesildi
İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Erdem Karadağ, açıklamasında ayrıca gıda denetimlerinin sadece Ramazan ayında değil yıl genelinde düzenli bir biçimde sürdürüldüğünü kaydetti. Karadağ, 2013 yılında 12 adet gıda üretim yerine 52.000 TL, 4 gıda satış yerine 6.851 TL olmak üzere toplam 16 işletmeye 64 bin TL idari para cezası kesildiğini söyledi. İl Müdürü Gıda güvenliğinin son derece önemli bir konu olduğunun altını çizen İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Karadağ, işletmeler yasalara uygun çerçevede faaliyetlerine devam etmek zorundadırlar. Yasalara uymayan, halkın sağlığını tehdit edecek bir biçimde gıda üretimi ya da satışı yapan işletmelere derhal yasal yaptırımları uygulamaya devam edeceğiz dedi.
Lokantalar Ramazan Pidesi satamaz
İl Müdürü Erdem Karadağ, diğer önemli bir konunun da Ramazan ayı boyunca satışa sunulan ramazan pidesi olduğunu söyledi. Ramazan pidesini sadece üretim izni bulunan fırınlar ile ekmek fabrikalarınca üretilebileceğinin altını çizen Karadağ, önceki yıllarda bazı lokantaların pide satışı yapabilmek için girişimlerde bulunduğunu, ancak yasaların buna izin vermediğini söyledi. Karadağ, ramazan pidesi satan lokantalara da derhal yasal işlemlerin uygulanacağını söyledi. Halkın en önemli besini durumunda bulunan ekmekte de yeni bir döneme girildiğini kaydeden İl Müdürü Karadağ, ekmekte katkı maddesi kullanımının sona erdiğini, bundan böyle üretilen ekmeklerde un, su, tuz ve maya dışında herhangi bir katkı kullanımının yasak olduğunu, aksi durumlarda fırınların yasal yaptırımlara maruz kalacağını vurguladı.
Alo 174 Gıda Hattı şikayetlerini bekliyor
Erzincan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Erdem Karadağ, Bakanlığın gıdayla ilgili olarak her türlü ihbar ve şikayetler için halkın hizmetinde olduğunu söyledi. İl Müdürü Karadağ, vatandaşların gıda üretim ve satış noktalarında karşılaştıkları uygunsuz durumlarla ilgili olarak Alo 174 Gıda hattını arayarak şikayetlerini iletebileceklerini söyledi.
Erzincan gıda noktasında iyi bir konumda
Gazetecilerin, Erzincanda gıda sektörünün genel olarak ne durumda olduğuna ilişkin sorularına yanıt veren Erzincan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Erdem Karadağ, genel anlamda Erzincanda gıda üretimi ve satışı yapan işletmelerin iyi bir konuma sahip olduğunu belirterek, Erzincanda gıda üretimi yapan işletmelerin genel olarak iyi bir duruma sahip olduğunu söyledi. Karadağ, yapılan denetimlerin bu konuda işletmeleri kontrol altında tuttuğunu, işletmelerle sık sık eğitim seminerleri düzenlediklerini ve bunun olumlu sonuçlarını gördüklerini söyledi. Ramazan ayının ilk iki gününde yapılan denetimlerde herhangi bir sorun tespit etmediklerini söyleyen Karadağ, tüketicilerin bilinçli olmasını, karşılaştıkları sorunları kendilerine derhal bildirmelerini istedi.
Ramazan ayında gıda denetimleri iki katına çıkarıldı
Ramazan nedeniyle Erzincanda bulunan toplu tüketim yerleri ve gıda satış noktalarına sıkı denetim uygulanıyor.
YORUM EKLE
1
Çiğ köfte üretimine düzenleme
2
Ayran için "hayat iksiri" benzetmesi
3
Sahurda meyan şerbeti için
4
Arjantin'de tüketici domates için ayaklandı
5
Çakşırlı peynir üreticileri talebe yetişemiyor
6
Tüketici Kanunu bir başka bahara kaldı!
7
Zemzem ve hurmalı dondurma üretti
8
İftar sofrasında mutlaka balık bulundurun
9
Sindirim için bal tüketin
10
Et tüketiminin incelikleri
SON DAKİKA HABERLERİ
ANKETTüm Anketler
NAMAZ VAKİTLERİ
İMSAK
06:25
GÜNEŞ
07:55
ÖĞLE
12:56
İKİNDİ
15:24
AKŞAM
17:46
YATSI
19:11