Son olarak da tavuktan yapıldığını sandığımız nugget, köfte, dürüm, sosis ve salam gibi işlenmiş ürünlere kemik, kemik zarı, kan ve sakatat karıştı.
Türkiye Yemek Sanayicileri Dernekleri Federasyonu (YESİDEF) Trakya Sorumlusu, Gıda Mühendisi Selim Sücüllü, çarpıcı açıklamalarda bulundu: "Bazı firmalar, tavuğun piyasa değeri olan ürünleri alındıktan sonra kalan, kemik, kemik zarı gibi kısımları öğütüyor. Kemikleri unlaştırıyor. Kemikle birlikte tavuğun kanı da ürüne karışıyor. Bunlardan mekanik kıyma elde ediyorlar. Rengi de tavuk etine benzesin diye pembemsi gıda boyası ile boyanıp, piyasaya sürülüyor."
BAKTERİ YUVASI
Atık parçalarda aşırı bakteri olduğunu, bunun için de ürünlerin işlenmeden önce amonyak ve türevleri ile yıkandığını söyleyen Sücüllü, "Bu şekilde sağlığımızla oynanıyor" dedi.
KARACİĞER İFLAS EDİYOR
Üzeri bakteri toplayan ürünler amonyakla yıkanıyor. Bu da karaciğerde birikme yapıp, zamanla işlevini yitirmesine yol açıyor.
Takvim
Ne yediğinizi zannediyorsunuz?
Gıda sahtecilerine karşı sürdürülen mücadele sürerken yeni hileler ortaya çıkmaya devam ediyor...
YORUM EKLE
1
Harika bir diyabet kontrol ajanı
2
Amerika'yı lokum ve baklava ile fethedecekler
3
Stresten kurtulmak için düzenli tüketin
4
Ülker Grubu medyaya mı giriyor?
5
Tüketiciye icra oyunu!
6
Türk kahvaltısını AB'ye ihraç edelim
7
İhracatta Gaziantep farkı yaşanıyor
8
Bozuk ete 5 yıl hapis talep etti
9
'En yeşil' olimpiyat yalan oldu!
10
Akşehir Kiraz Festivali başladı
SON DAKİKA HABERLERİ
ANKETTüm Anketler
NAMAZ VAKİTLERİ
İMSAK
06:23
GÜNEŞ
07:53
ÖĞLE
12:55
İKİNDİ
15:25
AKŞAM
17:48
YATSI
19:12