Atatürk Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muhammet Atamanalp, Ramazanda kırmızı etin fazla tüketildiğini, bu nedenle yorulan bedenlerin bayram sonrası balık yenilerek dinlendirilmesi gerektiğini söylüyor.
Özellikle Doğu Anadolu Bölgesinde kırmızı et tüketiminin daha fazla olduğunu dile getiren Atamanalp, Bölgemizde balık yeme oranı çok azaldı. Balık etinin içerdiği zengin omega 3 yağ asitleri özellikle insan vücudunun ihtiyaç duyduğu tüm vitaminleri içeriyor. Balığı her yönde ve her yaşta önerebiliriz. Mutlaka diyetlerde yer alması gereken özelliklere sahip. Bebeklerde kas gelişimi, çocuklarda zihinsel gelişim, yaşlılarda özellikle son yıllarda yapılan çalışmalarda alzheimerı önlediği ortaya konmuştur. Depresyona dahi iyi gelen balık her daim yoğun şekilde tüketilmelidir. diyor.
zaman.com.tr
Midenizi Ramazan sonrası balıkla dinlendirin
Ramazanda kırmızı etin fazla tüketilmesi nedenle yorulan bedenlerin bayram sonrası balık yenilerek dinlendirilmesi gerektiği açıklandı.
YORUM EKLE
1
Fındıkta yüksek fiyat beklentisi
2
Bayramdan bayrama hatırlanan gelenekler
3
Hastalıklara karşı kahvaltı ile korunun
4
Alkollü içki ambalajına uyarı mesajı
5
Fındık fiyatları 6 lirayı aşacak
6
2023 hedefi 50 milyon balık
7
Kraliçe Kate'nin iksiri daldan toplanıyor
8
Toptan pirinçte KDV yüzde 1 olsun!
9
Hatay kavunu üreticinin yüzünü güldürdü
10
Çiftçinin rekabet gücünü artıralım
SON DAKİKA HABERLERİ
ANKETTüm Anketler
NAMAZ VAKİTLERİ
İMSAK
06:25
GÜNEŞ
07:55
ÖĞLE
12:56
İKİNDİ
15:24
AKŞAM
17:46
YATSI
19:11