İstanbul Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğüne bağlı ekipler Beşiktaş Çarşıda bulunan et ve et ürünleri satan işyerlerinde denetim yaptı. Görevliler girdikleri işyerlerinde kendilerini tanıttıktan sonra denetimlere başladı. İşyerlerini tek tek dolaşan ekipler, eksikler konusunda uyarılarda bulundu. Cadde üzerindeki bir kasaba giren ekipler satış bölümünde etin muhafaza edildiği alanların ısı denetimini yaptı. Isının yeterli seviyede olduğunu belirten ekipler, ardından depo bölümüne geçti. Bu sırada depoya giderken açıkta bulunan etleri gören görevliler, etlerin kaldırılmasını istedi. Etlerin yakındaki duvarda asılı olan bir çerçeve de düşüp kırılması ihtimaline karşı indirildi.Görevliler, işyeri görevlisi Gökhan Göneri de yanlarına alarak ilk olarak etlerin kesildiği bölümde inceleme yaptı. Görevliler, etlerin kesildiği tezgahların bakımsız olmasından şikayet etti. Kesimhanedeki soğutma sistemi konusunda da uyarılarda bulunuldu. Duvarlardaki rutubet de görevlilerin dikkatinden kaçmadı. Kolilerin içindeki etlerin de uygun şekilde muhafaza edilmediğini belirten görevliler, uyarılarını sürdürdü.
İstanbul Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ekipleri daha sonra etlerin saklandığı soğuk hava deposuna indi. İşyeri çalışanlarının kendileri için kullandıkları salça ve tereyağının da rutubetli bir ortamda olduğunu belirten görevliler, bu konuda önlem alınmasını istedi.Yapılan denetiminin ardından görevliler işyeriyle ilgili eksikleri tutanağa geçirdi. Denetim yapan görevliler, Kanun kapsamında biz tespitlerimizi yapacağız. Ondan sonra bir değerlendirme yapacağız, sonra işlem yapılacak. Düzeltilecek noktalar da var, işlem yapılması gereken noktalar da var. Onlara tutanakla karar vereceğiz dedi.İşyeri görevlisi Gökhan Göner ise denetimleri olumlu bulduklarını belirterek, Eksiklerimizi söylediler, öğrendik. İnşallah en kısa sürede gidereceğiz. Anlatılan yönetmelikler 1 sene oldu çıkalı. Haberimiz bile yoktu. Eksikleri gidereceğiz. Denetimler halk için gerekli. Memnunuz, herkese gidilsin diye konuştu.Öte yandan, İstanbul Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından yarın ekmek ve ekmek çeşitlerinin satıldığı işyerleri, cuma günü ise fırın ve pastacılık ürünleri üreten, işleyen ve dağıtımını yapan işyerlerinin denetleneceği belirtildi.
200 BİN LİRA CEZA KESİLDİ
Denetlenen işyerleri ve gıda maddeleri üzerinde titiz bir çalışma yapan Gıda Yem Şube Müdürlüğüne bağlı uzman ekipler, üretimde kullanılan hammaddeler dahil, üretimin tüm aşamalarını ayrıntılı olarak incelemeye aldı. Bu kapsamda, depolarda bulunan tüketime hazır ürünlerde etiket kontrolleri ve özellikle son kullanma tarihleri dikkatlice incelendi. Ramazan ayı öncesinde toplam 3 bin 368 gıda işletmesinde yapılan resmi kontroller sonucunda; uygunsuzluk tespit edilen 136 işletme hakkında mevzuat gereğince toplam 202 bin 184 lira idari para cezası uygulandı.
İstanbul'da Ramazan denetimleri devam ediyor
İstanbul Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından Ramazan ayı dolayısıyla gıda işyerlerine yönelik denetim yapıldı.
YORUM EKLE
1
Tarım Bakanlığı sahtecileri açıkladı
2
Tohumu değiştirdiler kısırlık arttı
3
Sahur beslenmesi nasıl olmalı?
4
Kola ve gazlı içecekler taş üretiyor!
5
Fındıkta rekolte tahmini fırsatçıyı rahatsız...
6
FİSKOBİRLİK'te işler rayına oturdu
7
GDO'lu üretim alanları 100 katına çıktı
8
Siyah incir ihracatında dünya liderliği
9
Beylikdüzü'nden Baklava Alayı geçti
10
Süt kaynatılınca besin değeri ölür mü?
SON DAKİKA HABERLERİ
ANKETTüm Anketler
NAMAZ VAKİTLERİ
İMSAK
06:26
GÜNEŞ
07:56
ÖĞLE
12:56
İKİNDİ
15:24
AKŞAM
17:46
YATSI
19:10