Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı,Ramazan boyunca denetimlerini artıracak. Bakanlıktan yapılan açıklamada, toplu iftarların yapıldığı yerler ve buralara yemek sağlayanşirketler, fırınlar, lokantalar, sahurda açık bulanan yerler ile et, süt, tatlı ve pastacılık ürünleri ile şekerleme üretimi yapan yerlerde resmi kontrollerin titizlikle sürdürüleceği vurgulandı.
Açıklamada, konuyla ilgili 81 ildeki Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerine de talimat verildiği ifade edildi.
Açıklamada, ambalajsız açıkta satılan, üreticisi ve markası belli olmayan, üretim izni bulunmayan firmalara ait ürünleri satın almamaları konusunda tüketiciler uyarıldı.
Ürünlerin son tüketim tarihleri ile ambalajlarının sağlam olup olmadığının da kontrol edilmesi gerektiğine işaret edilen açıklamada, satın alınan gıdalarla ilgili ihbar ve şikayetlerin ''174 Alo Gıda Hattı'' ya da en yakın il veya ilçe gıda tarım ve hayvancılık müdürlüklerine yapılabileceği bildirildi.
Gıda denetimlerine Ramazan ayarlaması
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Ramazan ayı dolayısıyla gıda üretim, satış ve toplu tüketim yerlerindeki denetimlerini artırdı.
YORUM EKLE
1
Güneydoğu ihracatta birinci oldu
2
Aşırı sıcak hafif gıdaya yöneltecek
3
Tatlandırıcı ithalat tebliğinde değişiklik
4
Şeftalide fiyat şoku ihracatla aşılacak
5
CarrefourSA'nın tepesi çöktü!
6
Türkiye Ramazan iklimine hazırlanıyor!
7
Çaykur'un özelleştirilmesine nasıl bakıyor?
8
Mobil Mutfak 10 bin Somaliliyi doyuruyor
9
Yeni fikirlere İto desteği
10
Aytaç'a Rum oyunu!
SON DAKİKA HABERLERİ
ANKETTüm Anketler
NAMAZ VAKİTLERİ
İMSAK
06:22
GÜNEŞ
07:52
ÖĞLE
12:55
İKİNDİ
15:25
AKŞAM
17:48
YATSI
19:12