Ekmekteki kepek oranı yüzde 60'a çıktı
Ekmekteki kepek oranını, geçen yıl yürürlüğe giren düzenlemeyle yüzde 20 artıran Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, bu oranı yüzde 60'a yükseltti.
Düzenlemeye göre, normal ekmekteki kepek oranı en az yüzde 7,02, en çok yüzde 8,71 olacak.Türk Gıda Kodeksi Buğday Unu Tebliği ile Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ, Resmi Gazete'de yayımlandı.Buğday Unu Tebliğine göre, ekmek yapımında kullanılan buğday unları ''ekmeklik buğday unu'' adıyla tek sınıfta toplanacak.Normal ekmekteki kepek oranı en az yüzde 7,02, en çok yüzde 8,71 olması gerekecek. Tam buğday ekmeğindeki kepek oranı ise yüzde 15,79 olacak.Düzenlemenin yürürlüğe girmesinden sonra Türkiye'de ekmek sadece Buğday Unu Tebliği'nde tanımlanan bu kül içeriklerine sahip ekmeklik buğday unu ve/veya tam buğday unundan yapılabilecek.Ekmek çeşitleri, diğerekmek çeşitleri ve ekşi hamur ekmekleri, ambalajlı üretilmeleri durumunda 250 gramdan sonra muhtelif ağırlıklarda olabilecek.Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğe göre, ambalajsız olarak piyasaya arz edilen ürünler, alıcının el değmesini engelleyecek şekilde ekmek dolabında/tezgahında satılacak veya tüketicinin bu ürünleri eldivenle alması sağlanacak. İşletmelere, 1 Temmuz 2013'e kadar uyum süresi tanındı.aa.com.tr
YORUM EKLE
1
Çiftçi son 10 yılda perişan oldu iddiası
2
Yumurta sektöründe kısır döngü
3
ABDli yemedi Türkler yesin!
4
Yazıcı'dan pirinç açıklaması
5
Çikolata sivilce yapar mı?
6
Bakandan ''Zayıflama ve bitkisel ilaç'' uyarısı
7
Aşçıbaşı ile yemek 23 bin dolar!
8
Küçük tarım arazileri olanlar dikkat
9
'Polen patlaması' bekleniyor
10
Yılda 'bir küvet dolusu' alkol!
SON DAKİKA HABERLERİ
ANKETTüm Anketler
NAMAZ VAKİTLERİ
İMSAK
06:25
GÜNEŞ
07:55
ÖĞLE
12:56
İKİNDİ
15:24
AKŞAM
17:46
YATSI
19:11